De Vazut

Ploaie de meteori în această noapte. Fenomenul spectaculos poate fi văzut şi de la Cluj

Orionidele, ploaia de meteori, vor putea fi vizibile pe cerul senin în acest weekend. În timpul fenomenului, meteoriţii vor cădea cu o viteză de 65 de kilometri pe secundă.

Se văd cu ochiul liber, însă trebuie să fii treaz după 12 noaptea pentru a te bucura de ei; cel mai bine se afișează în jurul orei 2 dimineața. Fenomenul spectaculos poate fi văzut şi de la Cluj dacă cerul va fi senin.

Orionidele sunt o ploaie de meteori de intensitate medie, ce produce aproximativ 20 de meteori pe oră. Cel mai bine de observat va fi, după miezul nopţii în apropierea constelației Orion, dar pot apărea oriunde pe cer.

Ploaia de Orionide este formată din meteori care circulă de-a lungul cerului, așa că veţi putea vedea urma lăsată de aceștia, asemănătoare cu o linie de lumină. Sunt foarte rapizi, așa că nu vă luaţi ochii de pe cer și fiţi foarte atenţi.

Cel mai important lucru este că trebuie să vă alegeţi un loc ferit complet de lumină, unde cerul se poate vedea fara poluarea luminoasă din oraşe.Lasă un răspuns

Site creat de