Politic

PNL Cluj cere demisia lui Victor Ponta din functia de prim-ministru

ponta

Copresedintele PNL Cluj, Dan Tarcea, a transmis un comunicat din presa in numele organizatiei liberale de la Cluj prin care cere demisia din functia de prim-ministru a lui Victor Ponta. Acesta spune ca demisia din fruntea PSD nu este indeajuns si ca un om politic ar trebui sa puna pe primul loc interesele tarii.

In urma cu putin timp, prim-ministrul Victor Ponta a devenit inculpat in dosarul Turceni-Rovinari. DNA i-a pus sechestru pe intreaga avere pentru a recupera prejudiciul cauzat.

Partidul Social Democrat nu merită un președinte anchetat de DNA. Așa că de ieri are un un interimar care îl conduce. Premierul Victor Ponta s-a auto-suspendat din funcțiile politice deținute în PSD, declarând că “nu vrea să afecteze imaginea partidului”. Din păcare, auto-suspendarea din funcțiile deținute în PSD pentru a se pune, chipurile, la dispoziția Justiției reprezintă doar o gargară politicianistă ieftină. Ponta rămâne premier și va participa la ședințele PSD, după cum chiar cea care a rămas să conducă partidul a anunțat public. Este clar că cel care deţine funcţia de premier conduce prin resursele bugetare și partidul. Iar Rovana Plumb este la fel de servilă pe lângă Ponta cum era Emil Bobu pe lângă Ceaușescu.

Deci asistăm cu toții la un sacrificiu, însă unul de imagine, o aroganță ieftină, pentru că Ponta rămâne în continuare la butoane. Gestul său nu arată altceva în afara faptului că România ar merita un premier anchetat și urmărit penal de către DNA. Unul care aduce țării doar un dezastru de imagine, un plagiator și un inconscvent în declarații și măsuri economico-sociale. În plus, cum să-și facă Justiția datoria din moment ce Ponta beneficiază de supra-imunitate, atât ca deputat, cât și ca șef (în guvern) al șefilor Justiției – ministrul și Procurorul General – doi indivizi care și-au dat dovada obedienței până acum?

Un om politic ar trebui să pună mai presus de interesele persoanele și de partid interesele și imaginea României. Așa că demisia (și nu auto-suspendarea) din funcția de premier și din cea de deputat reprezintă gesturi de bună credință acceptabile din partea lui Victor Viorel Ponta. Singurul semnal cu adevărat bărbătesc pe care-l așteptăm, noi cei de la Cluj, din partea lui Victor Viorel Ponta este ca el să-și dea demisia din toate funcțiile și pozițiile deținute și să se pună la dispoziția Justiției. Imaginea partidului său nu poate fi mai presus de imaginea României. Ponta, demisia!”, se arata intr-un comunicat PNL Cluj.Lasă un răspuns

Site creat de