Social & Cultura, Important

Poliţist clujean, erou în timpul liber: a prins un fugar care a provocat un accident mortal (FOTO)

politist erou cluj

Un poliţist din judeţul Cluj a intervenit, în timpul liber, la un accident rutier mortal care a avut loc, duminică seara, pe strada Horea din Cluj-Napoca.

Şoferul care a provocat evenimentul rutier, dar şi un pasager al acestuia, au fugit de la faţa locului. Răzvan, poliţistul aflat în timpul liber, i-a urmărit pe cei doi fugari şi a reuşit să îi imobilizeze, cu ajutorul colegilor săi care au ajuns la câteva minute după el.

Răzvan se întorcea cu soția de la autogară și se îndrepta către casă, moment în care, a văzut în oglinda retrovizoare un autoturism care făcea slalom printre mașini.

După câteva secunde, mașina l-a depășit, a pătruns pe linia de tramvai, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat pe contrasens unde a acroșat puternic un autoturism care se deplasa regulamentar.

Imediat, Răzvan a sunat la 112, anunțând accidentul:

– Sunt pe strada Horea…a avut loc un accident rutier grav. Sunt două mașini implicate, iar într- una dintre ele sunt trei persoane grav rănite.

Nici nu a încheiat bine convorbirea că, la câțiva metri în fața sa, Răzvan a observat doi tineri care aveau răni în zona feței. Văzându-l, aceștia l-au întrebat:

– Știți dacă a murit cineva?

– Voi rămâneți aici! Le-a transmis Răzvan, dându-și seama că cei doi erau pasageri în mașina care a provocat accidentul.

Chiar în acel moment, din cealaltă mașină, au început să iasă flăcări. Răzvan a scos extinctorul din mașina sa și a stins focul care se extindea cu repeziciune. Totul a durat mai puțin de un minut.

În acest timp, șoferul și pasagerul din mașina care a provocat accidentul au dispărut.

– Ați văzut pe unde au plecat?

În agitația creată, nimeni nu văzuse unde dispăruseră cei doi.

Drumul se bifurca după 50 de metri, iar Răzvan s-a gândit că cei doi puteau merge spre o zonă mai puțin populată. A alergat 200 de metri până când a observat două siluete de bărbați care mergeau în pas alert și se uitau insistent înapoi.

A sunat imediat la Poliție să le transmită informațiile și a așteptat să sosească un echipaj. Dacă ar fi intervenit singur, erau șanse mari ca cei doi să-i scape.

După maxim 3 minute, un echipaj a ajuns în zonă și l-a imobilizat, imediat, pe unul dintre fugari, celălalt fiind prins și imobilizat de Răzvan.

Poate că unii vor spune că asta e datoria sa. Dar, cu siguranță, cei care spun asta, sigur nu ar fi intervenit cum a făcut-o Răzvan!

Din partea noastră ai toată stima!

În acest moment, conducătorul auto este reținut și propus pentru mandat de arestare preventivă„,  se arată într-o postare pe profilul de Facebook al Ministerului Afacerilor Interne.2 Comments

Lasă un răspuns

Site creat de