Din Oras

Poliţiştii clujeni desfăşoară activităţi de prevenire în cadrul campaniei "Neglijenţă, invitaţie deschisă la furt"

politisti prevenire furt

Poliţiştii clujeni continuă activităţile de prevenire în cadrul campaniei ,,NEGLIJENŢA, INVITAŢIE DESCHISĂ LA FURT.

Debutul campaniei a fost marcat de poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, care,  împreună cu poliţiştii de proximitate  ai  Secţiei 4 Poliţie, au organizat, în cartierul Mănăştur, întâlniri  cu grupuri ţintă şi au  împărţit pliante pentru prevenirea infracţiunilor de furt.

Activităţile continuă în perioada următoare, campania lansată la nivel naţional de către Poliţia Română, în parteneriat cu Groupama Asigurări S.A., desfăşurându-se până în luna septembrie 2016.

În acest context, poliţiştii clujeni acţionează pentru a informa populaţia cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor din locuinţe.

Pentru fiecare cetăţean locuinţa este spaţiul în care se simte în siguranţă şi orice pătrundere neautorizată generează o stare de disconfort, de multe ori fără o legătură directă cu prejudiciul de natură patrimonială cauzat, ci cu însăşi încălcarea acestui spaţiu intim de siguranţă personală.

PREVENIREA FURTURILOR DIN LOCUINŢE – RECOMANDĂRI

Uşa de acces în locuinţă trebuie să fie solidă şi prevăzută cu cel puţin două încuietori cu sisteme şi chei diferite, lanţ de siguranţă şi vizor. Sistemele de siguranţă performante reduc considerabil riscul evenimentelor neplăcute.

Multe  furturi  din  locuinţă  se comit  profitând de uşa de acces neasigurată cu sistemul de închidere. Când vă aflaţi în locuinţă, asiguraţi uşa cu sistemul de siguranţă deoarece hoţii profită de această neatenţie şi sustrag din hol bunurile pe care le găsesc la îndemână.

Când lipsiţi o perioadă mai îndelungată, rugaţi un vecin să vă ridice corespondenţa din cutia poştală sau eventualele facturi prinse în uşă şi să supravegheze perimetrul locuinţei.

Întrebaţi  persoanele  necunoscute care vă bat la uşă, pe cine caută. Este o metodă extrem de eficace de descurajare a hoţilor din locuinţe.

Asiguraţi un iluminat corespunzător pe casa scărilor.

Restricţionaţi accesul în imobil cu un sistem interfon. Atenţie, acesta devine inutil dacă se permite accesul tuturor persoanelor fără a fi verificată identitatea acestora.

Dacă aţi pierdut cheia de la locuinţă, înlocuiţi imediat dispozitivul de închidere. Acest lucru este recomandat şi în cazul mutării într-o nouă locuinţă.

Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi. Învăţaţi copiii să nu spună nimănui despre bunurile deţinute de familie.

Nu permiteţi copiilor să deschidă uşa persoanelor necunoscute indiferent de motivele invocate.

Dacă la uşa dvs. se prezintă persoane care vând sau solicită cumpărarea unor produse, refuzaţi-le! Dacă totuşi doriţi să achiziţionaţi ceva, în nici un caz nu le permiteţi accesul în locuinţă.

Cereţi să vi se prezinte şi verificaţi cu atenţie legitimaţia persoanelor care îşi declină calităţi oficiale; reţineţi numele acestora şi instituţia din care fac parte.

 

 

 

 

 

 

 

 



Lasă un răspuns

Site creat de