Studentie

Ponturi pentru cum să-ți amenajezi camera de student în mod eficient

Ponturi pentru cum să-ți amenajezi camera de student în mod eficient

Mersul la facultate de cele mai multe ori presupune și mutarea în alt oraș. Cei mai mulți dintre noi alegem facultăți de prestigiu din marile orașe universitare și ajungem să locuim în chirie sau într-o cameră de cămin. Însă, indiferent de locul în care urmează să conviețuim următorii ani, puteam face din camera de student, o cameră ca acasă, unde să avem totul aranjat în mod eficient, practic și organizat.

Fie că stai în chirie alături de alte persoane sau primești cameră la cămin, trebuie să știi să profiți la maxim de puținul loc de care dispui.

Decorează-ți camera cu stil

Dacă ai norocul să găsești o cameră închiriată, goală, fără pic de mobilă, te poți considera norocos pentru că de cele mai multe ori apartamentele închiriate studenților nu sunt echipate tocmai corespunzător pentru nevoile acestora. Plecând de la premisa că ai avut un asemenea noroc, optează să-ți amenajezi camera cât mai practic cu putință. Alege postere și tablouri pentru a da viață pereților, perdele de zi și noapte simple, în culori neutre și mobilă potrivită stilului tău.

Alege o canapea extensibilă pentru mai mult spațiu

Deși poate părea mai confortabil un pat în defavoarea unei canapele, ideea de a achiziționa o canapea este mult mai bună. Achiziția unei canapele extensibile este alegerea potrivită întru-cât vei dispune de mai mult spațiu în cameră, dar și de spațiu de depozitare, pentru că în funcție de model, poți opta pentru o canapea cu ladă de depozitare, ladă de altfel destul de utilă pentru a-ți pune pături, perne sau lenjerii de pat. 

Optează pentru un dulap înalt

Tot pentru economisirea spațiului din cameră și pentru evitarea aglomerării cu diverse obiecte de mobilier, alege un dulap înalt și cu o adâncime potrivită pentru a-ți depozita hainele, prosoapele, pantofii sau alte obiecte. Un dulap cu polițe este mult mai potrivit pentru o organizare adecvată a obiectelor personale, dar și a zecilor de cursuri, proiecte și cărți pe care le vei aduna în timpul anilor de studiu.

Alege-ți un birou minimalist și eficient 

Poate că ești obișnuit cu un birou mare, în care depozitezi cât mai multe lucruri, mai mult sau mai puțin utile. Viața de student poate fi descrisă într-un cuvânt: minimalism. Cel puțin în ceea ce privește spațiul unde locuiești. Un birou mic, simplu, unde-ți poți pune laptopul de lucru și pregăti proiectele pentru facultate este mai mult decât suficient. Așează-l în zona geamului pentru o lumină cât mai naturală.

Student fiind, trebuie să știi că nu ai nevoie de foarte multe lucruri, însă în puținul spațiu de care dispui, încearcă să-ți creezi condiții plăcute, unde te poți relaxa după un examen greu sau medita cu privire la viitorul tău.

Sursa de imagine:
NinaMalyna / Shutterstock.comLasă un răspuns

Site creat de