Uncategorized

Povestea clujeanului umilit in plina strada de trei tineri: licentiat in medicina cu nota 10

111850781 940979392611810 964313127 n

Ovidiu Vancea, barbatul din Dej umilit de trei tineri care l-au lovit cu un ou in cap in plina strada, este un fost medic respectat din oras. Acesta a discutat cu reporterul Cluju.RO si a povestit cum a muncit timp de 14 ani la spital, ca si medic generalist, precum si maniera admirabila in care a terminat facultatea de medicina. Acesta a obtinut media 10 la lucrarea de licenta, in timp ce in facultate la Cluj nu a avut note mai mici de 8. Ovidiu Vancea, isi aduce aminte nostalgic, chiar si dupa atatia ani vremurile de atunci. Acesta a realizat lucrarea de diploma pe specializarea Reumatologie si isi aminteste si acum de laudele profesorilor.

Pe Ovidiu Vancea il gasesti in fiecare zi pe strazile Brazilor si Gheorghe Baritiu din Dej, in apropiere de centru. La fel l-au gasit si cei trei minori care l-au batjocorit in plina strada: „Nu se face asa ceva. Eu nu le-am gresit cu nimic„, ne-a povestit barbatul. Vecinii barbatului, insa, s-a aratat socati de umilinta primita de fostul medic: „Copiii aia trebuie pusi la lucru ca sa nu aiba timp de asa prostii. Si eu zic ca merita si o mama de bataie ca sa se invete minte!” a spus hotarata o vecina.

Fostul medic ne-a spus, insa, cu lacrimi in ochi ca nu a vrut sa faca plangere la politie. Acesta are necazuri si mai mari, iar pentru el patania cu oul reprezinta o intamplare nesemnificativa. Problemele pentru Ovidiu Vancea au inceput acum 15 ani. La acea vreme activa ca si medic, era casatorit si avea o fetita. Din cauza unor neintelegeri sotia l-a parasit, iar acesta a ramas singur. De necaz si suparare a cazut in patima alcoolului, si-a pierdut casa si a renuntat la meseria la care a visat de mic: cea de medic. Ovidiu ne-a povestit ca de mic si-a dorit sa ajute oamenii si ca nu a crezut vreodata ca va putea ajunge medic.

Din nefericire, viata e nedreapta si cu cei buni dintre noi. Necazurile l-au impins pe o cale gresita, iar in ultimul deceniu fostul medic si-a facut veacul pe unde a putut. Pe strada, in gazda, la spital, insa de cele mai multe ori sub cerul liber. Un om care a ajutat sute, daca nu chiar mii de dejeni, a fost uitat si a dat piept cu adevaratele greutati ale vietii.

Acum, dejeanul Ovidiu Vancea locuieste in chirie intr-un loc, care nu poate fi numit casa. Lipsa apei si a gazului, geamurile sparte si asternuturile de pat nespalate de doi ani reprezinta acum viata fostului medic. Acesta are o pensie de 600 de lei, din care 250 de lei da chirie pentru camera (focar de infectie) in care isi petrece noptile. Ovidiu crede ca proprietarul il prosteste si mereu ii ia mai multi bani pentru curent, insa nu poate zice nimic de frica sa nu il scoata afara si sa ajunga iar sub cerul liber. Cu banii ce ii mai raman isi cumpara mancare, iar uneori cate o haina cand cele purtate se murdaresc atat de tare, incat nu mai pot fi purtate. De restul banilor omul isi mai cumpara medicamentele de care are nevoie.

Desi duce o viata la limita subzistentei, Ovidiu Vancea nu si-a uitat pasiunea pentru medicina. Pe patul acestuia am gasit nenumarate carti de medicina. „Da, mai citesc. Medicina este pasiunea mea” ne-a povestit zambind barbatul din Dej.

Dejeanul a declarat ca problemele pe care le are trebuie sa si le rezolve singur. Induplecat, insa, de vecini ne-a povestit ca are mare nevoie de o masina de spalat, deoarece nu are unde sa isi spele hainele, un frigider, deoarece gateste si nu are unde sa isi tina mancarea, un covor ca sa nu stea iarna cu picioarele direct pe beton si un mic dulapior unde sa isi tina cartile si lucrurile.

Desi duce o viata grea, fostul medic Ovidiu Vancea incearca sa isi rezolve cum poate problemele cu care se confrunta. Daca doriti sa il ajutati il gasiti in Dej pe strada Brazilor la numarul 33.


magari DEJ de DejeanulRo

Cluju.RO a publicat filmuletul prin care barbatul din Dej a fost umilit de trei minori. Acestia l-au lovit in cap cu un ou crud, in plina strada, au filmat si s-au „laudat” cu ce au facut pe facebook. La scurt timp dupa publicarea filmuletului, politistii dejeni s-au autosesizat si i-au sanctionat pe cei trei minori cu cate 500 de lei. Cititorii, insa, au declarat ca sanctiunea este prea usoara si ca este nevoie de masuri mult mai drastice.0 Comments

Lasă un răspuns

Site creat de