De Vazut, Important

Povestea conceptului AMIZADE – pălării personalizate

Povestea conceptului AMIZADE

Conceptul AMIZADE – pălăriile inedite personalizate pentru fiecare persoană în parte – ne-a atras atenţia, motiv pentru care am discutat cu fondatoarele acestui brand.

Ioana Andrei şi Andreea Preda au început să creeze pălării personalizate şi, totodată, extrem de inedite cu mulţi ani în urmă.

Acum, produsele lor au ajuns să fie cunoscute în România, dar şi în străinătate în ţări precum Franţa, SUA sau Emiratele Arabe Unite.

Mai multe despre AMIZADE am aflat dintr-un interviu pe care fetele l-au acordat pentru cluju.ro:

  • Ne puteţi povesti cum a apărut conceptul AMIZADE?

„În urmă cu aproximativ doi ani de zile, împreună cu Andreea prietena mea cea mai bună, am hotărât să lansăm pe piaţa primul nostru proiect: Amizade

Din dorinţa de a ne exprima creativitatea şi pentru că pălăriile au fost mereu parte din noi, am decis că este timpul să facem acest prim pas în “lumea designului” cu excentricele noastre creaţii.”

amizade

  • Ce v-a împins să deschideţi acest business?

Dorinţa de exprimare a fost “triggerul” care ne-a făcut să pornim acest business, în primul rând.  Apoi, în plan secund, dorinţa de a lăsa ceva în urma noastră.”

  • Ce vă inspiră să creaţi pălării atât de inedite?

„Atunci când vine vorba despre realizarea pălăriilor, în mare parte ne lăsăm ghidate de vibe-ul de moment, de tonusul pe care îl avem în ziua respectivă, de muzică, de materialele cu care lucrăm, de accesorii…

Clienţii noştri sunt la fel de importanţi în tot acest proces. Astfel că, produsul final relevă foarte mult din cum este persoana pentru care realizăm pălăria (în situaţia în care vorbim despre o comandă).”

palarie amizade

  • Cui se adresează pălăriile AMIZADE?

Pălăriile noastre sunt potrivite pentru orice fel de personalitate. Însă, ne adresăm în mare parte persoanelor cu vârsta cuprinsă între 20-35 ani, care acceptă mai uşor arta noastră.

Avem, însă, şi simpatizanţi care doar ne urmăresc activitatea şi ne încurajează în tot acest process; ne admira şi apreciază, însă nu ar purta niciodată o astfel de pălărie. Pentru noi, însă, este un câştig chiar şi lucrul acesta. Arta nu este făcută să fie înţeleasă de toată lumea…

  • Cum sunt realizate pălăriile?

„Procesul de realizare al pălăriilor durează în jur de 5 zile (7 zile în perioada rece a anului).

Din momentul în care le punem pe calapod, până în punctul în care le coasem banda de interior şi adăugăm căptuşeala până la accesorizare este un proces destul de îndelungat. Trebuie acordată atenţie sporită fiecărui detaliu în parte.

Majoritatea pălăriilor sunt din fetru, iar benzile pe care le ataşăm în interior sunt din piele. Investim mult în calitate şi în tehnică, iar acest lucru nu trece neobservat.

De curând, însă, am lansat un nou concept care se numeşte Mr. Postman’s Hat by Amizade. Mai exact, realizăm şi berete, iar acestea sunt croite din mai multe tipuri de materiale. De la piele, la latex, polar, neopren, bumbac, denim, şamd. Avem un spectu mai larg cu care să ne “jucăm“.

Povestea conceptului AMIZADE - pălării personalizate

  • Care sunt planurile de viitor în ceea ce priveşte proiectul?

În momentul în care am lansat brand-ul am hotărât că nu vrem să ne limităm doar la manufacturarea produselor pentru România. Astfel că, prin conţinutul postat am încercat să ne adresăm unui public mai larg, internaţional şi… chiar a prins! Prin urmare, nu vrem să renunţăm la această idee cu care am pornit, şi anume: internaţionalizarea brandului într-un mod cât mai mare cu putinţă. Pe lângă această idee care ghidează existenţa Amizade, pe viitor ne propunem să extindem businessul prin realizarea unei game mai largi de accesorii pentru cap… şi nu numai. Rămâne să ne urmăriţi activitatea!”

  • Unde pot fi găsite pălăriile AMIZADE?

Ne puteti gasi pe www.amizade.ro (site-ul oficial AMIZADE), pe Instagram si Facebook sub denumirea de amizade.ro. Sau, la atelierul nostru din Bucuresti situat pe Soseaua Giurgiului nr.33A.”

palarie amizade barbati

postman amizade

alina amizade

andreea amizadeLasă un răspuns

Site creat de