Social & Cultura, Important

Premieră în România: Cea mai mare bibliotecă publică dedicată investitorilor se va deschide în Cluj-Napoca

Nocturna Bibliotecilor

Facultatea de Business din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și Invest Club în parteneriat cu BCR, ERSTE Asset Management România vor deschide în premieră „BIBLIOTECA INVESTITORILOR” – cea mai mare bibliotecă publică dedicată investitorilor din Cluj-Napoca.

Luni, 3 octombrie, Facultatea de Business din cadrul Universității Babeș-Bolayi și Invest Club, în parteneriat cu BCR, ERSTE Asset Management România vor deschide în cadrul Facultăţii de Business din Cluj-Napoca cea mai completă şi modernă Bibliotecă dedicată investitorilor.

Acest eveniment va avea loc odată cu deschiderea noului an universitar, iar în cadrul inaugurării noii biblioteci vor fi prezenți reprezentați ai Băncii Comerciale Române și Erste Asset Management România – Sorin Cordovan (Director Regional BCR), Dragoș Neacșu (CEO Erste Asset Management), reprezentați ai Rectoratului Universității Babeș-Bolyai și ai Facultății de Business – decanul Facultății de Business, Conf. Dr. Ioan Alin Nistor, precum și, bineînțeles, Tudor Irimia (Președintele Invest Club Transilvania SA), Tudor Fărăgău (Director de Dezvoltare Invest Club) și Victor Avram (Director administrativ Invest Club Transilvania SA ).

Biblioteca Investitorului va face parte dintr-un ecosistem de educație financiară, având numele de STUDENT INVEST CLUB, și va fi un proiect ce va funționa după modelul cluburilor de investitori dedicat studenților din Europa de Vest. Acest proiect va fi reglementat printr-un ghid creat în parteneriat cu mediul universitar și companiile de investiții din România.
Decanul Facultății de Business, conf. dr. Ioan Alin Nistor consideră că: “Este de lăudat efortul partenerilor proiectului şi pe această cale le mulţumim pentru implicarea de a transforma o idee într-o bibliotecă, care de acum înainte va contribui la dezvoltarea viitorilor oameni de afaceri. Acest proiect se încadrează în ceea ce Facultatea de Business îşi doreşte, de a oferi studenţilor pachetul de cunoştinţe de business, care să fie apoi uşor de implementat în practică.

Facultatea de Business s-a remarcat printr-o deschidere față de mediul de afaceri, prin numeroasele parteneriate încheiate cu companii de prestigiu din România şi printr-o calitate a educaţiei oferite studenţilor, ceea ce s-a vazut şi anul acesta printr-o creştere semnificativă a numărului de studenţi înscrişi. Transferul de cunoştinţe teoretice ale studenţilor în practică îl facem încă din cadrul studiilor acestora, iar bibiloteca nou înfiinţată facilitează acest transfer deschizând noi orizonturi investiţionale ale viitorilor absolvenţi.
Managerul acestui proiect, Tudor FĂRĂGAU, afirmă că: „Biblioteca Investitorului nu este doar o simplă bibliotecă ci începutul de drum în fascinanta lume a investiţiilor pentru orice student interesat să înveţe cum se ia o decizie de investiţie, la ce anume trebuie să fii atent atunci când analizezi o oportunitate investiţională şi, cel mai important lucru, cum să evaluezi riscul, puterea banului şi importanţa pe care tu ca investitor o poţi avea în finanţarea dezvoltării ţarii tale, creşterea unei companii private şi, într-un final, o mai bună gestiune a averii proprii.

Investiția totală pentru deschiderea bibliotecii se ridică la peste 24.000 de lei, bani care au fost alocați de principalii parteneri ai proiectului: Invest Club, BCR, Erste Asset Management, precum și Facultatea de Business.

 Lasă un răspuns

Site creat de