IT, Important

Premieră la Cluj-Napoca. Au fost instalaţi primii senzori de monitorizare ai locurilor de parcare (FOTO)

senzori parcare cluj

Premieră la Cluj-Napoca. La mai puțin de trei ani după ce a inaugurat prima stație publică de alimentare a mașinilor electrice din Cluj Napoca Liberty Technology Park Cluj și Sky Park Systems au instalat primii senzori de monitorizare a locurilor de parcare, în cadrul parcării complexului de pe strada Gării, numărul 21.

Cei opt senzori fac parte dintr-un proiect pilot dezvoltat de Sky Park Systems împreună cu  IOTIFY Solutions (furnizor de senzori și elemente de câmp) și Cicada Technologies  (furnizor de soluții IT).

Cele trei companii dezvoltă împreună aplicația Smart Park, ce are ca scop identificarea rapidă a locurilor de parcare disponibile în parcările exploatate în regim privat, precum și a  locurilor de parcare publice de pe străzile orașului.

SP Park Sensor 2

Varianta extinsă a aplicației, aflată în lucru, va putea integra servicii de plată online a locurilor de parcare, servicii de park-sharing și de rezervare a locurilor de parcare în parcările private ori în cele dotate cu barieră de acces.

În plus, utilizatorii aplicației vor putea integra și alți senzori pentru a monitoriza parametri diverși, cum ar fi: nivelul de zgomot, nivelul de poluare, gradul de intensitate a traficului din intersecțiile importante, statusul de ocupare abuzivă a locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilități sau a stațiilor mijloacelor de transport în comun, stadiul deszăpezirii etc.1 Comment

  1. Salutare, este un start promitator si ar fi de dorit sa se raspandeasca cat mai rapid in Cluj tehnica asta pentru a avea o statistica mai buna (ar fi frumos ca totul sa se bazeze pe un open data concept sa aiba si cetateanul de rand acces la informatiile astea), prin urmare si gasirea mai rapida de solutii pentru masinile din ce in ce mai numeroase.

    Am incercat sa caut modelul de senzor si de unde poate fi achizitionat, insa nu am reusit.

Lasă un răspuns

Site creat de