Politic, Important

Premieră naţională la Cluj, în lupta împotriva birocraţiei. Primăria va elibera documente şi avize în format electronic

Emil Boc primarul municipiului Cluj Napoca 2

De la începutul lunii viitoare (n.r. aprilie), Primăria Cluj-Napoca devine prima din România care va elibera documente de urbanism în format electronic. Astfel, clujenii vor fi scutiţi de deplasarea la ghişee şi de contactul cu diverşi funcţionari. Informaţia a fost făcută publică, astăzi, de primarul Emil Boc, la o conferinţă despre economia digitală, organizată în cadrul Cluj Innovation Days.

Vom elibera electronic aceste certificate de urbanism. De asemenea, acestea vor putea fi prelungite tot online. La fel, vom elibera online diverse avize, certificate de la spaţii verzi, siguranţa circulaţiei sau salubritate şi vom putea prelungi autorizaţiile de construire. Pentru aceasta este nevoie de o semnătură electronică în vederea înregistrării în sistem. Măsură care va fi implementată este un nou pas în digitalizarea activităţii administraţiei publice locale„, a declarat primarul Emil Boc.

Primăria Cluj-Napoca asigură deja şi plata online a taxelor şi impozitelor locale, programarea căsătoriilor etc.

Cluj Innovation Days este un forum regional anual organizat de Cluj IT Cluster începând cu 2013 și care urmărește consolidarea comunității IT și facilitarea interacțiunii cu parteneri de afaceri și sectorul public. Peste 500 de persoane au participat la ediția de anul trecut, care a avut ca teme medicina digitală și administrația digitală.


Citeşte şi:Lasă un răspuns

Site creat de