Social & Cultura

Premiile Cluburilor Francofone de Afaceri

Premiile Cluburilor Francofone de Afaceri

Firme francofone de notorietate precum Energom, Atracore, NTN-SNR, Michelin, Emerson, Fundația Polisano, Schneider Electric Romania sau Khar&Partners preiau inițiativa motivării elevilor de a percepe mediul de afaceri diferit : un promotor în pregătirea performantă și adaptată la realitatea de pe piața muncii.

Reprezentanții mediului de afaceri francofon manifestă un interes constant și activ față de mediul educațional din Transilvania. Prin interacțiunile cu elevii școlilor de profil teoretic, tehnic sau vocațional, oamenii de afaceri mizează pe direcționarea tinerilor spre domenii de actualitate și pe orientarea spre competențe precum gândirea inovativă, comunicarea „de marketing” sau integrarea în echipe de lucru. De asemenea, reorientarea spre limba franceză, considerată drept un atuu major al unui viitor angajat într-o companie francofonă, reprezintă o încurajare adresată tinerilor de a se diferenția în parcursul lor profesional și de a-și deschide șansa promovării într-o țară francofonă.

Această inițiativă a firmelor francofone este vizibilă în Transilvania prin intermediul seriei de concursuri Premiile Cluburilor Francofone de Afaceri. Aflată la cea de-a treia ediție, competiția a presupus vizite în peste 80 de licee și întâlniri cu peste 4000 de elevi, cu subiecte de concurs din trei domenii inovatoare – IT, ecoindustrie și sănătate – și 114 dosare jurizate de către firmele francofone partenere. Concurența a fost acerbă, iar deliberarea juriului una dificilă, fiind desemnate trei dosare cele mai bune pentru fiecare domeniu de concurs propus.

SECȚIUNEA IT

Premiul I : Udrea Horațiu, Cucu Adriana, prof. Cojocaru Gabriel (Colegiul Național Gheorghe Lazăr Sibiu)

Premiul II : Maduta Adrian, Cosma Andreea, Stefanescu Mihai, Juhasz Norbert, prof. Matei Corina și prof. Gergely Eniko (Colegiul Național Emanuil Gojdu Oradea)

Premiul III : Fodor George David, Truta Vlad Cristian, Bagaian Dan Valeriu, prof. Larisa Urcan (Liceul Teoretic Petru Maior Ocna Mureș)

SECȚIUNEA ECOINDUSTRIE

Premiul I : Bogdan Sergiu Ioan, Miere Vlad Ciprian, prof. Tudoricescu Radita și prof. Ana Daciana (Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian Zalău)

Premiul II : Moldovan Violeta, Iarca Gabriel, Mihaiu Nadia, prof. Popa Adriana și prof. Megelea Monica (Colegiul Național Doamna Stanca Făgăraș)

Pemiul III : Cuc Codruta, Muresan Madalina, Pop Olimpia, Rezmuves Diana, prof. Buzila Delia și prof. Niculut Alina (Colegiul Tehnic Eliza Zamfirescu Satu Mare)

SECȚIUNEA SĂNĂTATE

Premiul I : Biro Andrea si Caluseri Alexandra, prof. Luca Ioan și prof. Suarasan Mariana (Colegiul Național Liviu Rebreanu Bistrița)

Premiul II : Condrache Andreia, Lorincz Doris, Binga Andreea, Cinezan Stefana, Serban Lucian, prof. Vasile Ludmila Marinela și prof. Coman Aura Maria (Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară TEREZIANUM Sibiu)

Premiul III : Bejenaru Andreea, Blanaru Eliza, Lupoaica Lavinia, prof. Grapa Elena și prof. Buzgurescu Georgeta (Liceul Teoretic Onisifor Ghibu Sibiu)

PREMIUL LICEULUI : Colegiul Național Ioan Slavici Satu Mare (17 dosare înscrise)

În vederea recunoașterii implicării și efortului depus în realizarea dosarelor de participare de către profesori și elevi deopotrivă, mediul de afaceri francofon, reprezentat de cele două cluburi, organizează o Festivitate de premiere a tuturor participanților în data de 20 martie, începând cu ora 11:00, la Casino Centru de Cultură Urbană Cluj-Napoca. Nu în ultimul rând, premierea câștigătorilor la finalizarea concursului reprezintă o încurajare de a descoperi latura practică a domeniul favorit în cadrul firmelor partenere prin intermediul unor stagii de practică.





C.FAC (Clubul Francofon de Afaceri din Cluj) este rețeaua economică francofonă  din Cluj. Cu peste patruzeci de membri,Clubul contribuie la dezvoltarea economică și la promovarea francofoniei în regiune. Astfel, la nivel regional, C.FAC face parte din structura intitulată International Committee, structură care reunește cluburile de afaceri din Cluj iar la nivel național, Clubul face parte din rețeaua franceză de instituții, activând pentru susținerea valorilor comune alături de CCIFER, Ambasada Franței, BusinessFrance şi mulți alții.

Clubul Francofon de Afaceri din Sibiu (C.FAS), creat în cadrul cooperării dintre Județul Sibiu şi Departamentul Ille et Vilaine, contribuie la apărarea intereselor membrilor săi şi la crearea de noi oportunități de afaceri. El lucreaza în strânsă colaborare cu parteneri economici francofoni cum ar fi CCIFER, CFAC, Business France,  BEROBA, AWEX, Camera de comerț Elvețiană în România şi PTIR. C.FAS este de asemenea membru în Comitetul consultativ al Județului Sibiu pentru formare profesională, care transmite Guvernului nevoile de formare ale întreprnderilor. Membrii C.FAS lucrează foarte strâns cu mediului şcolar şi universitar pentru a promova limba franceză pentru afaceri.



Lasă un răspuns

Site creat de