Studentie

Premiile Salonului Internațional „PRO INVENT 2018” organizat de Universitatea Tehnică din Cluj – Napoca (FOTO)

premii salonul pro invent 2018

În perioada 21-23 martie a avut loc cea de XVI -a ediție a Salonului Internațional al Cercetării Științifice, Inovării și Inventicii Pro Invent, organizat de Universitatea Tehnică din Cluj – Napoca (UTCN) la Sala Polivalentă.

Ediția din acest an a avut  cea mai numeroasă participare internațională de până acum, iar aprecierile participanţilor, interesul de care s-a bucurat din partea vizitatorilor de specialitate şi a presei, au consacrat Salonul Internaţional al Cercetării Științifice, Inovării şi Inventicii PRO INVENT de la Cluj-Napoca drept o manifestare de referinţă în viaţa inventicii româneşti, o formă eficientă de mai bună cunoaştere, apreciere şi stimulare a celor ce s-au distins prin creativitate.

În cadrul galei de premiere, juriul Salonului Internațional  Pro Invent 2018, a decernat 10 premii speciale și peste 200 de diplome de excelență cu medalie de aur, și anume:

  • Marele Premiu al Salonului a fost acordat Universităţii de Știinţe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca pentru toate invențiile prezentate în cadrul Salonului.
  • Marele premiu al Juriului a fost oferit Universităţii Tehnice a Moldovei pentru toate invențiile prezentate în cadrul Salonului.
  • Cupa UTCN a fost acordată Lodz University of Technology, Poland pentru invenția unui  sistem distribuit pentru analiza proprietăților materialelor în tehnologii bazate pe procesele de umezire la suprafață.
  • Marele Premiu al UTCN a fost acordat Universității Politehica București pentru invețiile prezentate la Salon.
  • Cele patru premii speciale ale UTCN au fost acordate Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, Idea Creative Rayan Co. Iran, Universităţii de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova și Universității „Lucian Blaga” din Sibiu (pentru scaunul de lucru la PC, cu principiu activ de destindere a coloanei vertebrale).

Pe lângă premiile speciale, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a mai oferit două premii ”In Memoriam”  Prof. DR. H. C. DR. ING. IOAN I. POP, acordat domnului Prof. Dr. Ing. Neculai Eugen Seghedin, prorector Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași și premiul ”In Memoriam”  PROF. DR. ING. DOREL CERNOMAZU acordat domnului Şef Lucr. Dr. Ing. Constantin Ungureanu.Lasă un răspuns

Site creat de