Social & Cultura, Important

Președintele Klaus Iohannis vine la Cluj | Acesta îşi va lansa noua carte

Președintele Klaus Iohannis vine la Cluj unde îşi va lansa noua carte

Președintele Klaus Iohannis îşi va lansa și la Cluj-Napoca joi, 23 mai, în Sala Auditorium Maximum din cadrul UBB, cea de-a treia carte intitulată „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”.

Am încercat să prezint, într-o manieră accesibilă, principalele mecanisme, valori și teme politice relevante pentru constructul european. Intenția mea a fost aceea de a oferi unui cititor nespecialist explicații concise și răspunsuri la întrebări esențiale, dar sensibile, care preocupă un număr mare de cetățeni și care pot genera confuzii. Întrebările la care am încercat să ofer răspunsuri în această carte sunt foarte variate, iar ele încep de la legitimitatea noastră istorică de a aparține spațiului comunitar și se încheie cu modul în care ne proiectăm prezența în Uniune, în viitoarea perioadă. De asemenea, ele au la bază convingerea că este de datoria politicienilor să informeze propriii cetățeni despre modul de funcționare al mecanismelor politice și despre marile teme care solicită, astăzi, atenția lumii întregi”, susține chiar președintele Iohannis.

Cartea este, de fapt, un ghid care prezintă sinteza istoriei Uniunii Europene, a instituțiilor care o definesc, a valorilor ei și a principalelor provocări pe care le înfruntă în prezent.

Totodată, aceasta prezintă beneficiile pe care le are România în contextul apartenenței la proiectul comunitar.

„EU.RO – Un dialog deschis despre Europa” poate fi achiziționată în cadrul evenimentului sau de pe curteaveche.ro.

Preţul noului volum semnat de Klaus Iohannis este de 59 de lei.

Accesul la eveniment se face pe bază de invitație.

Cea mai vândută carte în 2018 în judeţul Cluj a fost „Constituţia României”Lasă un răspuns

Site creat de