Din Oras

Pretul mediu al apartamentelor din Cluj si din zona a ajuns la 1000 euro/mp

Imobiliare.ro

Indicele Blitz a inregistrat in luna martie valoarea medie de 1.000 Euro/mp pentru apartamentele din Cluj si localitatile invecinate, Floresti, Baciu, Apahida. Este pentru prima data dupa anul 2008 cand atingem acest prag!

Apartamentele din municipiul Cluj-Napoca au urmat trendul stabilit in lunile anterioare, apreciindu-se si in luna martie pana la valoarea medie de 1.166 euro/mp. Fata de luna februarie, cresterea este de sub 1% (1.155 euro/mp in luna a doua), insa, fata de aceeasi luna a anului trecut, cresterea estesemnificativa, de 14,42% (1.019 euro/mp in luna martie 2015).

In ceea ce priveste gradul de confort, apartamentele cu una, doua si trei camere s-au scumpit in luna martie in Cluj-Napoca, in timp ce apartamentele cu patru si peste patru camere au inregistrat a doua luna consecutiva de scadere.

Topul cartierelor clujene a fost dominat de Centru in luna martie, valoarea apartamentelor de aici depasind-o pe cea din Andrei Muresanu. Clasamentul este completat in ordine de Europa, Grigorescu, Zorilor si Gheorgheni.

Apartamentele din Floresti se afla in continuare intr-o zona favorabila de pret, valoarea lor medie fiind la aproximativ jumatate fata de cele din Cluj, luna martie reprezentand si pentru acestea o noua luna de crestere.

Indicele Blitz reprezinta un instrument statistic unic pe piata imobiliara locala si ofera informatii cu privire la media preturilor publice pentru apartamentele de vanzare din Cluj, exprimata in euro/mp.

Indicele Blitz este un produs gratuit care completeaza oferta de materiale, aplicatii si instrumente pe care Blitz le ofera clientilor si partenerilor sai pentru ca acestia sa se familiarizeze cu termenii si tehnicile cu care opereaza piata imobiliara.

Pentru calculul indicelui Blitz au fost analizate doar oferte publice, actualizate, din baza de date Blitz.2 Comments

Lasă un răspuns

Site creat de