Social & Cultura, Important

Prima bază de pregătire de prim-ajutor din România a fost inaugurată la Cluj (VIDEO)

prim-ajutor

Societatea Naţională de Cruce Roşie Română – Filiala Cluj a deschis ieri porţile primei baze de pregătire de prim-ajutor şi intervenţie în situaţii de urgenţă din România, scrie Dejeanul.ro.

Baza Naţională de pregătire pentru acordarea primul ajutor şi intervenţie ȋn situaţiile de urgenţă se află ȋn zona Şoimu, din comuna Valea Ierii. Ȋnfiinţată de către Crucea Roşie Română – filiala Cluj, baza de pregătire este o investiţie unică ȋn ţară.

Construcţia a fost ȋncepută ȋn urmă cu trei ani, ȋn 2014, şi este concepută ȋn aşa fel ȋncât poate găzdui ȋn jur de 100 de persoane

Baza mai are, pe lângă locuri de cazare, şi o sală de mese, bucătărie, săli de curs, zone de relaxare, dar şi zone de pregătire amenajate ȋn natură. Ȋn acest cadru, Crucea Roşie va organiza cursuri pe diferite tematici: prim-ajutor, intervenţie ȋn situaţii de urgenţă, supravieţuire şi salvare din diferite situaţii periculoase.

Pe lângă toate acestea, atunci când ȋn cadrul Bazei nu se desfăşoară niciun curs, toate facilităţile ei pot fi puse la dispoziţia celor care doresc să organizeze evenimente private, cum ar fi conferinţe, tabere, training-uri etc.

Baza de pregătire pentru acordarea primului ajutor şi intervenţie ȋn cadrul situaţiilor de urgenţă se adresează publicului larg, angajaţilor diferitelor companii, voluntarilor şi angajaţilor Crucii Roşii şi ai serviciilor de intervenţie ȋn situaţie de urgenţă.

Pe scurt, orice persoane care ȋşi doreşte să ȋnveţe reguli şi tehnici de prim ajutor şi cum să acţioneze corect ȋntr-o situaţie de urgenţă “se califică” drept un viitor oaspete al bazei.

Societatea Naţională de Cruce Roşie Română este o organizaţie non-guvernamentală umanitară înfiinţată în 1876 cu scopul alienării suferinţei umane şi intervenţiei în situaţii de urgenţă, funcţionând pe bază de voluntariat.


sursa video: Dejeanul.ro


Lasă un răspuns

Site creat de