Timp liber

Prima ediţie a „Cluj Coffee Festival” (VIDEO/FOTO)

cluj coffee festival

Weekend-ul trecut, între 8 şi 10 septembrie, a avut loc la Cluj-Napoca prima ediție a “Cluj Coffee Festival” – un festival menit să aducă împreună producători şi importatori de cafea (atât naționali cât și internaționali) alături de iubitorii de cafea. Evenimentul s-a desfăşurat la Impact Hub unde cei prezenţi s-au bucurat de o gamă variată de cafea şi produse din cafea.

Au fost prezente stand-uri atât ale unor cafenele foarte îndrăgite din Cluj, cât și ale unor producători de gadget-uri de ultimă generație. Cei prezenţi la festival au putut să achiziționeze căni de cafea sau pungi de cafea din diferite colţuri ale lumii.

În cadrul festivalului s-au desfăşurat şi două campionate: Campionatul Național de Barista și Campionatul Naţional de Roasting. Katy Beatrice a câştigat la categoria „Roasting”, fiind urmată de Ernest Valentin şi Marius Nica.
Câştigătorii vor reprezenta România la Campionatele Mondiale din Seul (Barista), respectiv Guangzhou (Roasting) la finalul anului 2017.

Ce ne dorim este să promovăm produse de calitate, să promovăm meseria de barista, să adunăm companiile în industrie sub aceasi umbrelă; un eveniment care să celebreze cafeaua, pe cei care o prepara şi pe cei care o consumă.  Eu datorită cafelei călătoresc foarte mult în toată lumea şi atunci mi-am dorit să avem şi noi în România un astfel de festival. Am început cu Bucureştiul, care la a doua ediţie a avut un success fulminant, neaşteptat nici pentru mine. De aceea, am cochetat cu ideea de a face ceva în Cluj, care este un oraş cu o comunitate a cafelei destul de importantă” a declarat pentru cluju.ro Silvia Constantin – coordonator SCA România.


Articol realizat de Nora Lefter

Photo/Video: Daiana Moldovan


Lasă un răspuns

Site creat de