Pe 19 ianuarie, la Fabrica de Sport din Cluj, a avut loc prima ediție a Galei „Tenis cu piciorul”, organizată de către Asociația de Futnet România.
Într-un decor de familie, prezentarea a început cu o introducere care a cuprins aspecte legate de istoria tenisului cu piciorul, în lume și în România. S-a vorbit apoi despre performanțele obținute de România în competițiile internaționale, precum și de statutul Asociației de Futnet, în comparație cu restul instituțiilor sportive, de profil sau generale.
Primele premii, dublate și de un bonus financiar, au fost acordate de către Teofil Câmpean, director la Rondocarton Cluj-Napoca. Acesta l-a premiat pe Paul Negru, cel mai bun organizator de turnee, dar și pe Alex Sorean, cel mai bun junior, respectiv Georgel Bobiș, cel mai bun senior.
Au primit premii simbolice, constând în trofee superbe, oameni și instituții care s-au remarcat, prin activitatea lor, în anul 2016: Alexandra Petricaș (cea mai bună jucătoare), Vasile Sorean (cel mai bun antrenor), Gheorghe Grădinaru și Ion Zârnă (premii de excelență pentru întreaga activitate), Daniel Săsărman (cel mai bun arbitru), Tengo Salonta (cea mai activă comunitate), Simex Șimleul Silvaniei (cea mai activă comunitate nou înscrisă), Gabriel Voicu (cel mai activ promotor), Fabrica de Sport Cluj (cea mai activă instituție organizatoare de competiții de tenis cu piciorul), Traian Pop (titlu de excelență pentru întreaga activitate), Petru Boroș și Cristian Ghena (titlu de excelență în jurnalism pentru întreaga activitate), Vlad Măcicășan (jurnalistul anului).
Un premiu necuprins în scenariu a fost cel acordat de către Daniel Săsărman, pentru investitorul anului, nominalizat fiind Sorin Bogdan. Discursul premiatului de la această secțiune-surpriză poate fi o concluzie a întregii Gale. Alături de soția sa, Crenguța, Sorin Bogdan a spus: „Este un premiu care aparține familiei mele, deoarece fără suportul Crenguței nu aș fi putut face toate aceste lucruri. Investițiile vin din suflet și sunt convins că acest lucru se vede. Am satisfacția că pot investi în activitatea care îmi place și că, în mijlocul vostru, mă simt ca într-o mare familie. Vă mulțumesc tuturor pentru implicarea voastră în activitatea Asociației de Futnet România”.
După aceea, în cadrul aceluiași eveniment, România și-a anunțat candidatura oficială pentru organizarea Campionatelor Mondiale de Futnet, ediția 2018, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca.
S-a vorbit și despre alte proiecte de anvergură ale Asociației, iar în cuvântul de închidere, Sorin Bogdan a anunțat intenția de a deschide o Academie de tenis cu piciorul, care să poarte numele profesorului ploieștean Octavian Bălteanu: „Dumnealui mi-a fost dascăl în primii ani de școală și mi-a sădit în suflet dragostea pentru sport. Doresc acum să îi întorc minunatul gest, prin inițierea unei academii care să îi poarte numele. De asemenea, și îmi asum acest lucru, le spun celor care primesc bani publici, din partea statului român, fără să îi utilizeze cum trebuie, în interesul tenisului cu piciorul din România, și nu în interes personal sau de grup, că trebuie să le fie rușine de acest aspect. Repet, să le fie rușine, deoarece primesc bani și se gândesc cum să ia acești bani care, în mod normal, ar trebui să fie cheltuiți pentru tenisul cu piciorul din România„.
Artistul Aldo Blaga a interpretat o piesă, iar apoi Claudiu Raț, alias Rabă, a încântat audiența cu câteva replici siropoase.
Ca o concluzie, Gala „Tenis cu piciorul 2016” a fost apreciată la modul superlativ de către toți cei prezenți în incintă, iar toată lumea care a participat a plecat către casă mai bogată, din punct de vedere spiritual.