Social & Cultura, Important

Prima ediție TEDxEroilorWomen are loc pe 28 octombrie la Cluj-Napoca

TEDxEroilor Award

TEDxEroilor Cluj-Napoca anunță prima ediție organizată sub conceptul TEDxEroilorWomen.

Evenimentul va avea loc pe 28 octombrie 2016, începând cu ora 17:00, la Impact Hub Cluj-Napoca unde sunt așteptate 200 de persoane.

Participarea se realizează pe baza unui bilet în valoare de 50 lei, achiziționat în prealabil de pe site-ul www.tedxeroilor.com/women.

Tema aleasă, IT’S ABOUT TIME este preluată de la evenimentul global TEDWomen și este adaptată local prin discursuri care susțin egalitatea de gen, schimbarea socială, culturală și politică pentru o societate cu drepturi egale.

TEDxEroilorWomen își propune să discute și să caute soluții privind impactul femeilor în cele mai diverse industrii, dar și crearea unei societăți în care femeile și bărbații au aceleași șanse de afirmare și sunt tratați egal.

Evenimentul va fi moderat de către conf. Mihaela Ursa și va avea două sesiuni.

În prima parte discursurile live vor fi susținute de către:

  • Claudia Corega, ortodont și ambasador UNICEF
  • Aurelia Cristea, deputat și inițiatoarea legii de interzicere a fumatului în spațiile publice închise
  • Oana Moisil, poetă și jurnalistă independentă
  • Dana Rogoz, actriță, blogger și om de televiziune
  • Cristina Stanciu, luptătoare MMA

Cea de-a doua parte constă într-o sesiune de live streaming de la TEDWomen din California, timp în care vor fi difuzate cele mai interesante și captivante discursuri printre care cele ale actriței și activistei Ashley Judd, ale scriitoarei Sisonke Msimang, ale solistei Taylor Dayne.

tedxwomen-itsabouttime-a3-digital-v0-1

Despre TEDx, x = eveniment organizat independent

            În spiritual ideilor demne de răspândit, TEDx este un program de evenimente locale, organizate independent, care reunesc oameni pentru a trăi împreună o experienţă asemănătoare TED. În cadrul unui eveniment TEDx, TED Talkurile video şi speakerii live sunt combinate pentru a genera discuţii şi conexiuni adânci. Aceste evenimente locale, organizate independent au marca TEDx, unde x = eveniment TED organizat independent. Conferinţa TED oferă îndrumare general pentru programul TEDx, dar evenimentele TEDx individuale sunt organizate independent. (Supuse la anumite reguli şi reglementări).

Despre TED

TED este o organizaţie non-profit devotată Ideilor Demne de Răspândit (Ideas Worth Spreading), de regulă sub forma unor discursuri scurte, puternice (de 18 minute sau mai puţin), livrate de gânditorii de top ai prezentului. Multe dintre aceste discursuri sunt susţinute în cadrul Conferinţei anuale TED, din Vancouver, Columbia Britanică, şi devin disponibile ulterior, în mod gratuit, pe TED.com. Printre speakerii TED s-au numărat Bill Gates, Jane Goodall, Elizabeth Gilbert, Sir Richard Branson, Nandan Nilekani, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Sal Khan and Daniel Kahneman.

Iniţiativele TED deschise şi gratuite, pentru răspândirea ideilor, includ TED.com, unde noi TED Talkuri sunt postate zilnic; Proiectul de Traducere Deschisă, care oferă subtitrări şi transcrieri interactive, precum şi traduceri de la mii de voluntari din toată lumea; iniţiativa educaţională TED-Ed; Premiul TED anual în valoare de milioane de dolari, care finanţează persoane excepţionale cu o “dorinţă” sau idee, pentru a crea schimbare în lume; TEDx, care oferă licenţe pentru mii de indivizi şi grupuri care găzduiesc evenimente în stilul TED locale, organizate independent, peste tot în lume; şi programul TED Fellows, care selectează inovatori de pe tot globul pentru a amplifica impactul proiectelor şi activităţilor lor remarcabile.

 Lasă un răspuns

Site creat de