Din Oras

Prima ninsoare din acest sezon în Cluj-Napoca (VIDEO)

Prima ninsoare din acest sezon a venit mult mai repede decât ne aşteptam. În această după-masă, 30 octombrie, primii fulgi de zăpadă au căzut în Cluj-Napoca. Cu toate acestea, temperatura pozitivă a făcut ca zăpadă să nu se aşeze pe străzi, ci să se transforme în apă.

Informarea ANM de azi dimineaţă:

ANM a prelungit codul galben de vreme rea până marţi la ora 12.00, pentru majoritatea regiunilor ţării. De asemenea, este în vigoare şi un cod portocaliu de ninsori, valabil în judeţele din nordul, centrul şi vestul ţării, până la ora 18.00.

Potrivit avertizărilor emise de meteorologi, codul galben de intensificări ale vântului a fost extins până marţi, la ora 12.00.

În intervalul menţionat, vântul va continua să prezinte intensificări la munte, unde viteza la rafală va mai depăşi temporar 65…70 km/h, iar în zonă înaltă a Carpaţilor MeridIonali şi a Carpaţilor de Curbură, rafalele vor depăşi 90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. Intensificări ale vântului cu viteze de peste 55…60 km/h şi local 70 km/h vor fi şi în nordul Moldovei, anunţă ANM.

Vremea va deveni rece în toate regiunile, astfel încât temperaturile minime vor fi negative, în noaptea de luni spre marţi (30/31 octombrie), în jumătatea de nord a ţării, iar în noaptea de marţi spre miercuri (31 octombrie/01 noiembrie) în toate regiunile, spun meteorologii.

Până luni, la ora 18.00, este valabil şi un cod portocaliu de viscol.

În cursul zilei de luni (30 octombrie), la munte vântul va sufla tare, rafalele vor depăşi 70…80 km/h, iar pe crestele Carpaţilor Orientali şi Carpaţilor Meridionali 100…120 km/h. Local va continua să ningă viscolit, vizibilitatea va scădea temporar sub 50 m şi se va depune strat de zăpadă, potrivit ANM.

video: Simuleac Sorin


photo: Doris MaLasă un răspuns

Site creat de