Timp liber, Important

Prima zi a festivalului Electric Castle a fost una fără evenimente negative

Prima zi a festivalului Electric Castle a fost una fără evenimente negative

Principalul obiectiv al forțelor de ordine a fost prevenirea incidentelor și verificarea condițiilor de siguranță.

Pentru prevenirea incendiilor, specialiștii din cadrul inspecției de prevenire a ISU Cluj au desfășurat 11 controale și au aplicat o amendă în valoare de 5.000 de lei.

Totodată, s-au aplicat 17 avertismente operatorilor economici.

În prima zi a festivalului nu au fost înregistrate incidente de ordine publică. Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au constatat o faptă de natură penală (nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă) și au aplicat 3 sancţiuni contravenţionale la regimul circulației autovehiculelor pe drumurile publice.

În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare în zona de acces, au fost constatate 6 situații de  deținere de droguri de risc pentru consum propriu (4 de către jandarmi și 2 de către polițiști din cadrul BCCO Cluj).

„Precizăm că anterior festivalului, specialişti ai Agenției Naționale Antidrog -Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Cluj au desfăşurat 4 sesiune de instructaj pe tematică antidrog- semne fizice şi simptome ale consumului de droguri, cu 173 de cadre ale Grupării de Jandarmi Mobilă ,,Ştefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca şi 30 de cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj.

În cursul primei zile de festival la Electric Castle, salvatorii ISU-SMURD au asistat medical 71 de persoane, dintre care una a fost transportată la spital. De asemenea, personalul SAJ a oferit sprijin medical pentru 21 de persoane.

Mulțumim tuturor celor care au înțeles să respecte recomandările organizatorilor și ale forțelor de ordine! Facem în continuare apel la un comportament civilizat și alegeri responsabile„, a transmis Jandarmeria Cluj.Lasă un răspuns

Site creat de