Sport

Prima zi la sala de fitness: Cum te îmbraci?

Prima zi la sala de fitness: Cum te îmbraci?

Începi primele tale antrenamente de fitness? Dacă îți dorești ca sesiunile de mișcare să decurgă așa cum îți dorești, găsește-ți timp cu o săptămână înainte pentru a comanda online echipamentul complet.

Ține cont de criteriile descoperite puțin mai târziu. Acestea sunt asociate unor factori precum sezonul în care mergi la sală, efortul depus în timpul unui antrenament de fitness, tipul de exercițiu etc.

Alegerea corectă a materialelor 

În timp ce anumite țesături sunt special concepute pentru a elimina eficient umezeala, altele o absorb și o rețin în material. De aceea, alegerea îmbrăcămintei de fitness în funcție de acest criteriu este una cât se poate de importantă.  

Alege haine din țesături sintetice, așa cum sunt cele care conțin polipropilenă, ideale pentru a-i permite transpirației să se evapore cât mai rapid. Astfel, umezeala nu este reținută în material, fapt ce ar putea produce un real disconfort. 

În cazul în care exercițiile pe care le vei realiza sunt unele intense, specialiștii nu recomandă folosirea utilizării echipamentului sportiv din bumbac. Însă, în cazul  exercițiilor de fitness soft, recomandăm cu încredere îmbrăcămintea pentru fitness din bumbac. Bumbacul este un material foarte plăcut la atingere, însă nu sunt recomandate pentru exerciții intense deoarece sportivul transpiră, iar hainele din bumbac rămân umede și nu facilitează evaporarea umezelii.

De asemenea, alege să nu porți la sala de fitness materiale care nu ii permit pielii să respire, așa cum sunt cele ce pot fi confecționate din cauciuc sau plastic. Acestea împiedică evaporarea transpirației și mențin temperatura corporală la valori prea ridicate. 

Alegerea corectă a dimensiunilor 

Pentru a te asigura că hainele pentru antrenamentele de fitness sunt adaptate formelor și dimensiunilor corpului tău, astfel încât să te simți confortabil în timpul mișcării, asigură-te că:

  • se mulează pe trup și membre, astfel încât să poți duce la bun sfârșit sesiunile de mișcare. De exemplu, materialul unor pantaloni de trening mult prea largi s-ar putea încurca în pedalele unei biciclete eliptice. 
  • sunt suficient de elastice, pentru a permite realizarea corectă a mișcărilor specifice. De exemplu, în cazul în care execuți serii de Jumping Jacks, o pereche prea strâmtă de colanți sau pantaloni s-ar putea rupe, în etapa de îndepărtare a picioarelor. 

Cauți pantofi sport de dama pentru prima zi de antrenament fitness? Asigură-te că aceștia măsoară cu 1.5 cm mai mult decât lungimea tălpii, pentru a te bucura de confort garantat, în timpul mișcărilor. 

Mai mult decât atât, este indicat să probezi pantofii sport de damă seară, după job. Motivul are legătură cu faptul că, după o zi de lucru, piciorul este mai umflat decât dimineața, așadar, poți opta pentru o măsură mult mai potrivită pentru încălțămintea de fitness. 

Alegerile corecte în funcție de sezon 

Dacă antrenamentele tale se realizează în aer liber, ceea ce porți trebuie să varieze în funcție de sezon. Ține cont de următoarele sfaturi, pentru a te bucura de cel mai înalt nivel de confort termic:

Vreme rece. Atunci când temperaturile din termometre se îndreaptă spre valori joase, este indicat să te îmbraci în straturi, cu un rand interior de haine pentru fitness ce elimină eficient transpirația, unul intermediar pentru confort termic și unul exterior, din material impermeabil. Acoperă capul și mâinile cu accesorii cât mai confortabile posibil. 

Vreme caldă. În lunile de vară, poartă haine ce permit aerului să circule, pentru ca transpirația să nu fie absorbită de material. Alege produse de îmbrăcăminte fitness în nuanțe deschise, pentru a absorbi cât mai puțin posibil razele de soare. Poartă ochelari cu protecție UV și șapcă, ținând cont și de importanța cremei cu factor SPF împotriva razelor de soare. 

Dacă îți dorești să începi cu dreptul primul antrenament de fitness, alocă-ți înainte suficient timp, pentru a comanda online cea mai potrivită îmbrăcăminte specifică. Așadar, poți lua în calcul ideile din acest articol, astfel încât să faci cele mai inspirate alegeri!Lasă un răspuns

Site creat de