Din Oras

Primăria Cluj doreşte restricţionarea traficului în zona stadionului. Părinţii sunt nemulţumiţi

parcul central cluj trafic weekend

Liberalul Ioan Bîldea a înaintat Primăriei Cluj-Napoca un act prin care cerea ca la sfârşiturile de săptămână circulaţia auto să fie restricţionată pe Aleea Stadion şi strada George Coşbuc. Municipalitatea este de acord şi a trimis cererea mai departe către Comisia Municipală de Sistematizare a Circulație.

Subsemnatul Ioan Bîldea, consilier local, vă rog să analizați posibilitatea că, la sfârșit de săptămână (sâmbăta și duminica), în intervalul orar 12:00-22:00, să se restricționeze circulația auto (exceptând autobuzele CTP) pe Aleea Stadion și Strada George Coșbuc (tronsonul cuprins între Strada Cardinal Iuliu Hossu și Splaiul Independenței).

Fac această solicitare deoarece la sfârșit de săptămână, Parcul Central Simion Bărnuțiu este supraaglomerat, iar traficul, atât cel auto cât și cel pietonal, blochează zona. Pietonii nu pot folosi trotuarele pentru că sunt pline de mașini parcate neregulamentar, iar traversarea străzii George Coșbuc din Parcul Central spre spațiul de joacă de lângă Cluj Arena este dificilă.

În prezent, cea mai importantă zonă de relaxare cu spații de joacă pentru copii este sufocată cu trafic auto. În plus, se creează un disconfort pentru toți cei care vin în parc pentru relaxare, separând zona de joacă de parc” se arata într-o petiţie a consilierului local Ioan Bildea.

Însă hotărârea privind restricţionarea circulaţiei în respectiva zonă nu este privită cu ochi buni de toţi clujenii. Părinţii din Cluj-Napoca, de exemplu, se plâng de faptul că nu vor mai putea să meargă în Parcul Central, deoarece le va fi greu să meargă pe jos cu copiii, cărucioare şi alte lucruri.

Referitor la închiderea circulaţiei la sfârşit de săptămâna lângă parcul central. De ce nu se înţelege că în parc se duc familii, adică oameni cu copii? Când ai doi copii, cărucior, umbreluţe, o geantă cu lucruri necesare copiilor e greu să parcurgi 100 m până la parcările amenajate la Cluj Arena şi Polivalenta. Nu mai bine ar fi să închidă un sens de circulaţie, să permită astfel să se parcheze şi pe banda dinspre Moţilor şi astfel s-ar dubla numărul de locuri de parcare. 3 – 4 agenţi de la Poliţia Comunitară ar putea încasa taxa de parcare şi uită aşa am avea şi BANI şi locuri de parcare. Chiar nu pricep cei de la Primăria că trebuie să fie în sprijinul şi interesul cetăţeanului, iar dacă acesta are o problemă să încerce să o rezolve” se arata nemulţumit un părinte clujean.

Rămâne de văzut, însă, dacă circulaţia va fi restricţionată. Hotărârea va fi luată în următoarea şedinţă a Comisiei Municipale de Sistematizare a Circulației Cluj-Napoca.

foto: eclujeanul.ro0 Comments

  1. Doamne unde am ajuns! E greu să parcurgi 100 m până la parcările amenajate la Cluj Arena şi Polivalenta.
    Astia mai nou or fi vrand sa intre cu masina si prin parc, ca sa nu miste niciun metru!

Lasă un răspuns

Site creat de