Din Oras

Primăria Cluj-Napoca a câştigat Premiul APE România pentru proiectele privind reabilitarea termică a blocurilor

APE România

În perioada Martie 2014 – August 2016, Centrul Regional de Protecţie a Mediului România implementează Proiectul „Green ProcA – Achiziţii Publice Ecologice în Acţiune”, susţinut prin Programul Intelligent Energy Europe (IEE) al Comisiei Europene.

Obiectivul principal al Proiectului ProcA îl reprezintă promovarea şi sprijinirea achiziţiilor publice ecologice (APE) în rândul autorităţilor publice din UE, axându-se pe semnatarii Convenţiei Primarilor ce au incluse APE în cadrul Planurilor de Acţiune pentru Energie Durabilă (PAED). Una din activităţile proiectului o reprezintă recunoaşterea proiectelelor excepţionale privind achiziţiile publice ecologice din România în domeniul construcții, iluminat şi ITC.

În urma jurizării anunţurilor de selecţie şi a formularelor de participare, câştigătorul la categoria APE România 2016 clădiri aferente municipalităţilor cu peste 100.000 de locuitori este Primăria Municipiului Cluj-Napoca cu proiectele: „Creşterea Eficienţei Energetice a Blocurilor de Locuinţe din Municipiul Cluj-Napoca Grup I-VII, finanţate prin POR 2007-2013 DMI 1.2 Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe(Grup I-VII).

În urma implementării acestor proiecte, Primăria Municipiului Cluj-Napoca și beneficiarii realizează o economie cumulată de energie de 20370 MWh/an și o economie cumulata de emisii de 15780 CO2 t/an, respectiv cu 72% mai puțină energie utilizată (kWh/mp/an) în cele 38 de blocuri de locuinţe.Lasă un răspuns

Site creat de