De Vazut, Important

Primăvara aduce pe străzile din Cluj-Napoca un nou tramvai pictat (FOTO)

Fondul Jazz in the Park

Clujenii și turiștii vor circula de luni, 5 martie, cu un nou tramvai pictat.

Lucrarea a fost realizată de artistul stradal Irlo, iar proiectul este finanțat din Fondul Jazz in the Park 2017. Este al treilea tramvai pictat din Cluj, parte din proiectul Galerie de artă pe roți, inițiat de artiștii Ocu și Kero la care se alătură de această dată și colegul lor de breaslă Irlo.

Proiectul este unul de revigorare vizuală prin artă a tramvaielor vechi din Cluj și de transformare a mijloacelor de transport în comun într-o galerie de artă pe roți.

Culoarea poate să îmbrace orice suport din mediul urban și să dea un aer optimist. În cazul acesta ajută la conștientizarea folosirii transportului în comun. Propun o scenă în care oamenii dorm împreună și aparent sunt voioși dar lipsește ceva: ochii deschiși. Totuși sunt păziți de entități treze. Îngerii și elfii din capetele tramvaiului deschid și închid coloana compoziției. Gurile lor sunt farurile, ei grăiesc lumina”, spune artistul Irlo, pe numele lui real Laurențiu Alexandrescu.

Festivalul Jazz in The Park pune „la bătaie” 30.000 de euro pentru trei proiecte artistice

Lucrările la cel de-al treilea tramvai pictat din Cluj au durat trei zile, iar luni după prânz mijlocul de transport în comun va reveni pe străzi, de data aceasta cu o nouă față.

Galerie de artă pe roți #3 este al patrulea proiect finanțat anul trecut din Fondul Jazz in the Park. În 2017 cu sprijin financiar din Fondul Jazz in the Park s-a derulat programul Te Khelas Amen, proiect de educație non-formală adresat copiilor și tinerilor din comunitatea Pata Rât, s-au acordat burse sportive, iar în curând va fi realizat un teren de joacă și sport la Pata Rât.

Fondul Jazz in the Park e mecanismul prin care publicul festivalului Jazz in the Park se implică în comunitate și susține arta prin mici donații individuale. Din 2014 și până azi fondul a acordat burse pentru tineri artiști talentați, a finanțat proiecte comunitare și proiecte de artă experimentală.

 

Apel de proiecte pentru Fondul Jazz in the Park 2018

Săptămâna aceasta festivalul Jazz in the Park a lansat o nouă ediție a Fondului Jazz in the Park. Artiștii care au idei de proiecte pot să se înscrie până în 8 aprilie, iar dacă proiectele lor sunt selectate, vor primi finanțare.

Organizatorii festivalului își propun să strângă din bilete neobligatorii 30.000 de euro, bani din care să finanțeze trei proiecte artistice. Se pot înscrie artiști din țară și din străinătate care au nevoie de finanțare pentru a-și dezvolta și prezenta la Cluj proiectul lor.

Sunt eligibile persoanele fizice, asociațiile și grupurile de inițiativă care propun abordări experimentale ale artei clasice în orice domeniu artistic. Aplicațiile se depun online pe https://www.jazzinthepark.ro/comunitate.


Un al doilea tramvai colorat de artişti a fost pus în circulaţie în Cluj-Napoca (FOTO)Lasă un răspuns

Site creat de