Liceu, Important

Primul program de educație financiară interactivă din România – Școala de bani pe Roți – a ajuns la Cluj-Napoca

Primul program de educație financiară interactivă din România - Școala de bani pe Roți - a ajuns la Cluj-Napoca
  • Primul program itinerant de educație financiară interactivă din România, Școala de bani pe Roți, este la Cluj-Napoca, unde va staționa până pe 12 iunie

  • Pe 7 iunie, cei mici au avut parte de un concert special, susținut de Iuliana Beregoi și Andra Gogan
  • Cu această ocazie, copiii au ascultat în premieră imnul Școlii de bani pe roți, interpretat de Psihotrop, care a făcut freestyle cu obiecte primite din public
  • Atelierele gratuite de educație financiară adresate copiilor cu vârste între 7 și 14 ani se desfășoară într-un camion ultra modern numit FLiP, a cărui cabină se transformă într-o sală de curs

Prezența camionului FLiP la Cluj – Napoca, pe platoul Cluj Arena, a însemnat multă distracție și tot atâta voie bună pentru cei mici.

Sute de copii s-au bucurat de un concert extraordinar susținut de Iuliana Beregoi și Andra Gogan.

Mai mult, aceștia au ascultat în premieră imnul Școlii de bani pe roți, compus și interpretat de artistul hip-hop Psihotrop, care a făcut și un show de freestyle cu obiecte primite de la public. În plus, toți copiii prezenți la eveniment au testat tatuajele semipermanente și înghețata azotică puse la dispoziție gratuit, lângă camionul FliP.

Cel mai extins program itinerant de educație financiară pentru copii din România, Școala de bani pe Roți se va afla la Cluj-Napoca până pe 12 iunie. Atelierele de educație financiară prin joacă se desfășoară zilnic, de la 08:15 la 18:00, iar înscrierile sunt gratuite. Școlile din acest oraș și din localitățile conexe se pot înscrie în intervalele orare 8:15 – 9:45, 10:00 – 11:30, 12:00 – 13:30, 14:00 – 15:30, 16:00 – 17:30 și 18:00 -19:30. Cei interesați pot accesa pagina https://www.scoaladebani.ro/peroti/.

Proiectul de educație financiară îi învață pe copiii între 7 și 14 ani cum circulă banii prin lume, cum să facă economii și cum să gestioneze un buget. Toate aceste informații le sunt transmise cu ajutorul unor jocuri desfășurate în cadrul atelierelor de educație financiară. Acestea au loc în camionul FLiP, special amenajat pentru a fi deopotrivă loc de joacă și sală de curs. Timp de 90 de minute, grupuri de câte 15 elevi sunt îndrumați de traineri specializați într-o călătorie în care vor descoperi noțiunile financiare de bază.

Ne-am bucurat să îi cunoaștem pe copiii și adolescenții din Cluj și să le oferim ocazia de a cânta în premieră imnul Școlii de bani pe roți, alături de Psihotrop. Acest eveniment special sărbătorește succesul pe care l-a înregistrat FLiP. Vrem să educăm noi generații care să ia decizii financiare bine informate și ne dorim să facem asta oferindu-le o experiență distractivă, prin joacă. Concertul a fost încă un pas în această direcție„, a declarat Andreea Nicoleta Deliu, coordonatoarea proiectului Școala de bani.

În 2017, FLiP a parcurs aproape 10.000 de km și a ajuns în București, Constanța, Tulcea, Galați, Focșani, Bacău, Vaslui și Piatra Neamț. Peste 7000 de elevi din orașele în care a ajuns camionul au participat la atelierele gratuite de educație financiară într-un singur an. În 2018, camionul a ajuns în comunitățile din Iași, Botoșani, Suceava și Baia Mare. După Cluj-Napoca, următoarele destinații ale FLiP sunt Timișoara, Arad, Oradea, Deva, Alba Iulia și Sibiu.

Școala de bani pe Roți este un proiect realizat în parteneriat cu BCR Leasing și Fundația Vodafone România, reprezentând o componentă a programului național de educație financiară al BCR – Școala de bani, care se adresează copiilor, adolescenților și adulților. În ultimul an, peste 1000 de angajați ai BCR au devenit, în mod voluntar, profesori de educație financiară și au oferit, până acum, unui număr de 20.000 de români workshop-uri de educație financiară, în cadrul proiectului Școala de bani – ore de educație financiară pentru adulți.

Mai multe detalii despre înscrieri se pot obține accesând https://www.bcr.ro/ro/educatie-financiaraLasă un răspuns

Site creat de