De Vazut, Important

Primul satelit românesc va fi lansat pe orbita Pământului în iunie 2021

Primul satelit românesc va fi lansat pe orbita Pământului în iunie 2021

Primul satelit românesc va fi lansat în iunie din Marea Neagră, iar România va deveni astfel a doua țară din UE, după Franța, care va lansa pe orbita Pământului propriul satelit.

Asociația Română pentru Cosmonautică și Aeronautică (ARCA) va lansa, în iunie 2021, primul satelit românesc, cu o rachetă proiectată și construită integral în România, scrie Defense România.

Potrivit paginii de Facebook a acestui proiect, până în prezent ARCA a lansat două rachete stratosferice, patru baloane stratosferice la scară largă, inclusiv un balon de tip cluster și a primit două contracte guvernamentale cu Guvernul român și un contract cu Agenția Spațială Europeană.

Actualmente se ocupă de construirea EcoRocket – o rachetă semi-reutilizabilă, alimentată cu abur.

Misiunile de lansare ARCA care includ operaţiuni navale sunt cel mai complex tip de misiuni pe care le desfăşurăm. Acestea necesită un efort excepţional de coordonare a operaţiunilor, în strânsă cooperare cu unităţi de marină si aviaţie militară si civilă, implicate în mod activ. Măsurile de siguranţă a lansării sunt excepţionale, iar noi ne mândrim cu un procentaj de siguranţă de 100%”, susține asociația ARCA.

Prin lansarea EcoRocket, ARCA non-profit doreşte să câştige premiul de 10 milioane de euro oferit de Comisia Europeană.

Premiul vizează stimularea industriei aerospaţiale europene pentru construcţia de rachete lansatoare de sateliţi, cu un impact redus asupra mediului înconjurator şi la un cost de lansare scăzut.

România va deveni a 11-a ţară din lume care şi-a lansat propriul satelit şi a doua din Uniunea Europeană, după Franţa.

sursa: stirileprotv.roLasă un răspuns

Site creat de