Uncategorized

Primul serviciu de car sharing din Romania a fost lansat la Cluj-Napoca

Primul serviciu de car sharing din Romania a fost lansat la Cluj-Napoca

Primul serviciu de car sharing din Romania a fost lansat, saptamana trecuta, la Cluj-Napoca. Sistemul de masini de imprumut a fost adus de fondatorii PONY, tocmai din Austria. Clujenii care vor avea nevoie urgenta de o masina o pot gasi prin aplicatia PONY. Cu ajutorul aplicatiei vor putea deschide masina, dupa care se vor putea deplasa la destinatia dorita. Tariful este de 1 leu pe minut.

Serviciul de car sharing Pony din Cluj este primul de acest fel din Romania.

Nu am ales intamplator Clujul. Credem ca este cel mai tehnologizat oras din tara si credem ca acest servicu se potriveste perfect cu conceptul de oras Smart, Pony, fiind un serviciu care poate schimba viata oamenilor cu ajutorul tehnologiei.

Avem un parc de 50 de autoturisme, 25 VW Up, cutie manuala, 4 usi si 25 Smart, 2 usi, 2 locuri, cutie automata.

Clujenii isi pot face un cont pe platforma getpony. ro, unde isi introduc datele personale, copii dupa permisul de conducere si Buletinul de identitate si isi introduc datele cardului bancar.

Dupa ce li se valideaza contul, downloadeaza aplicatia getpony din Google Play sau Apple Store si in acel moment au acces la cont si la harta unde pot vedea, in timp real, toate masinile din jurul lor.

IMG_0968

Apoi, cu ajutorul aplicatiei, o „închiriaza”, moment in care maşina se deschide automat, daca soferul este in imediata apropiere a autoturismului si are bluetooth-ul telefonului activat. Cheia se afla în masina, intr-un compartiment special, in torpedou. Apoi, cand a ajuns cu maşina la destinatie, opreste motorul, lasa cheia în compartimentul special construit si iese din autoturism, folosind din nou aplicatia, da un rating referitor la starea de curatenie a masinii, atat in exterior, cat si in interior, si încheie „cursa”.

Pretul este de 1 leu/minut in cazul autoturismelor VW Up si de 1,25 lei/minut in cazul autoturismelor Smart. In pret sunt incluse parcarile, asigurare Casco si combustibilul.

In masina se afla un card pentru alimentare. Daca un utilizator alimeteaza masina cu ajutorul acestui card, primeste un bonus de 20 de minute. Acelasi bonus se primeste si daca utilizatorul spala masina, cu ajutorul aceluiasi card” a declarat pentru Cluju`.RO, Demis Ghindeandu, co-fondatorul PONY.Lasă un răspuns

Site creat de