Orice femeie este constienta de faptul ca sanii reprezinta unul dintre principalele atuuri estetice pe care le are, atragand atentia persoanelor de sex opus, dar si a celor de acelasi sex. Sanii fermi, pusi in evidenta de un decolteu generos, vor fi intotdeauna apreciati de catre cei din jur. Daca insa sanii s-au lasat in timp, din cauza alaptarii, a procesului de imbatranire sau a unei slabiri bruste, atunci, cu siguranta, femeile trebuie sa ia in calcul posibilitatea unui lifting mamar.
Procedura chirurgicala este foarte simpla si poate fi realizata prin mai multe metode si tehnici pentru a corecta sanii lasati sau cei care si-au pierdut volumul.
Cum se realizeaza liftingul mamar si care sunt beneficiile?
Una dintre cele mai moderne si mai inovatoare proceduri de ridicare a sanilor este liftingul mamar. Liftingul in arc vertical reprezinta una dintre cele mai cunoscute metode de redefinire a sanilor.
Procedura este complexa si este folosita, de regula, in cazul pacientelor care au nevoie de ridicarea cu mai mult de 2 centimetri a sanilor. In urma interventiei, inciziile se vor sutura iar cicatricea va fi minima.
Beneficiile sunt reprezentate de ridicarea sanilor, care vor parea simetrici, si in urma careia sfarcurile creeaza un triunghi echilateral cu varful de deasupra sternului, iar proiectia areolei este sub partea cea mai proeminenta a sanilor.
Inainte de a incepe operatia de ridicare a sanilor, va fi necesar un consult preliminar, in care se va stabili elasticitatea pielii, cati centimentri de corectie sunt necesari, care este anatomia exacta a sanilor si cum arata tesuturile acestora.
Intreaga operatie se efectueaza sub anestezie generala, pacienta nu simte nimic, iar dupa finalizarea procedurii aceasta este dusa in sala de recuperare, unde va primi toate ingrijirile necesare.
Dupa operatia de lifting mamar, apar cicatricile, care sunt insa minime si se estompeaza in timp, inciziile fiind plasate in zone care pot fi mascate cu usurinta de haine. Durata de timp pentru recuperare depinde de mai multi factori.
In primul rand, pacientele nu trebuie sa doarma pe sani, ci numai pe spate, nu trebuie sa poarte haine foarte stramte, este necesara purtarea in permanenta a unui sutien cu o sustinere adecvata si haine mai largi. De asemenea, ar trebui sa se evite activitatile fizice foarte solicitante, inclusiv cele sexuale.
In ceea ce priveste durata de viata a operatiilor de lifting mamar, aceasta nu este extrem de indelungata, intrucat gravitatia si imbatranirea nu pot opri lasarea sanilor. Cele mai bune rezultate sunt obtinute in cazul femeilor cu sanii mai mici si, deci, cu un bust nu foarte generos.
In cazul in care femeile vor sa obtina cele mai bune rezultate, trebuie sa ia in calcul procedura liftingului mamar combinata cu implantul mamar. Aceste proceduri complementare nu numai ca ajuta sanii sa isi recastige aspectul tanar, ci si sa beneficieze de un volum sporit, accentuand feminitatea si senzualitatea pacientelor.