Politic, Important

Proiect: Aeroport nou la Cluj | Ar putea fi construit în Jucu, Mociu sau Luna

aeroport nou cluj

Reprezentanţii Consiliul Județean, Băncii Mondiale, Agenției de Dezvoltare Regională, Centrului Cultural Clujean au discutat, în cadrul unei dezbateri, despre construirea unui nou aerport în Cluj.

Conform Planului de Amenajare a Teritoriului Județean (PATJ) în viitorul apropiat Clujul va avea nevoie de un nou aeroport, mai mare ca cel din Cluj-Napoca, scrie media9.ro.

În cadrul respectivei dezbateri s-au luat în calcul şi trei locuri unde ar putea fi construit acest nou aeroport: Jucu, Mociu sau Luna.

Actualul aeroport din Cluj-Napoca a ajuns la un trafic de 2,7 milioane de pasageri anual, iar în prezent face faţă cu greu la acest aflux de călători. Mai mult, societatea civilă este nemulţumită de zgomotul pe care îl fac avioanele deasupra cartierelor oraşului atunci când decolează şi aterizează.

Aeroportul „Avram Iancu” Cluj-Napoca ar urma să fie utilizat doar pentru curse low- cost sau să fie desfiinţat.

Deocamdată, acestea reprezintă doar ideile autorităţilor locale şi judeţene din Cluj, iar proiectul unui nou aeroport în Cluj se va întinde, cel mai probabil, pe durata mai multor ani.


Consiliul Judeţean Cluj şi Biroul Băncii Mondiale din România au semnat un acord de asistenţă tehnică (RAS) pentru a sprijini consiliul în activitatea sa de planificare spaţială, în vederea amplificării dezvoltării sustenabile şi competitive a judeţului.

Banca Mondială va furniza asistenţă tehnică Consiliului Judeţean Cluj pe o perioadă de 25 de luni. Asistenţa tehnică constă în următoarele: realizarea a zece studii de fundamentare în domenii-cheie (de exemplu: capital natural, arii protejate şi mediul înconjurător; populația; planificare teritorială în contextul politicilor şi strategiilor europene), furnizând contribuţii de natură tehnică pentru elaborarea planificării spaţiale; sprijinirea procesului de elaborare a Planului de Amenajare Teritorială a Judeţului; precum şi oferirea de suport tehnic pentru elaborarea unui plan de acţiune pentru implementarea intervenţiilor propuse în planul spaţial.

sursa: media9.ro

foto: pixabay.com/Michael GaidaLasă un răspuns

Site creat de