Politic

Proiect de lege: Angajatii care merg la job cu bicicleta vor primi o subventie de 1500 de lei

proiect de lege bicicleta bani

Veste buna pentru toti biciclistii din tara: un deputat a depus o lege prin care propune ca toti angajatii care vin la serviciu cu bicicleta sa primeasca o subventie de 1.500 de lei si bonuri pentru cheltuieli.

Banii ar trebui sa vina de la patroni, care ii pot deduce, iar traficul ar trebui sa fie mai lejer si poluarea mai mica, spera parlamentarul.

Propunerea care i-ar putea incuraja pe multi sa vina cu bicicleta la serviciu, macar vara, ii apartine deputatului Valeriu Steriu. Initiatorul s-a inspirat din alte state europene, unde este incurajat mersul pe bicicleta. El vrea ca angajatul sa primeasca o data la trei ani 1.500 de lei, ca sa-si cumpere bicicleta si echipament de protectie.

In plus, „angajatorii pot acorda indemnizatii pentru mersul pe bicicleta angajatilor care utilizeaza acest mijloc de transport pentru a se deplasa la locul de munca sau pentru deplasarile in interes de serviciu. Aceasta indemnizatie este acordata tot sub forma tichetelor de bicicleta, intr-o limita anuala de 300 de lei.”Lasă un răspuns

Site creat de