Din Oras

Proiect FOTO inedit – Oamenii din spatele celor mai frumoase evenimente ale Clujului

Oamenii din spatele celor mai frumoase evenimente ale Clujului

Oamenii din spatele celor mai frumoase evenimente ale Clujului reuniți într-un singur album foto: ClujLife Behind The Scenes.

ClujLife Behind the Scenes aduce oamenii din spatele marilor evenimente ale anului trecut în fața camerei foto. Oana Pop este fotograful care reunește în albumul ei câțiva dintre cei mai activi oameni ai orașului, cei care au dat culoare în 2015 vieții culturale clujene prin evenimentele și festivalurile organizate sau prin intermediul instituțiilor pe care le conduc.

Proiectul îmbină fotografia tip portret și fotografia de grup, stilul acestora este unul natural, bazat doar pe diverse tipuri de iluminare potrivite temei proiectului. Fără să apeleze la procesare digitală, Oana Pop reușeste să-și aducă subiecții din umbra “behind the scene” pe care mulți o recunosc ca o zonă de confort, în fața aparatului foto. Jocul de lumini și umbre ale portretelor fac subiectul și obiectivul expoziției. În jur de 30 de echipe au pășit în fața camerei foto: Cluj Blues Fest, Cluj 2015, Cluj 2021, Cluj Never Sleeps, Comedy Cluj, CooltUrban, Day 15, Delahoya, Electric Castle, Festivalul de Carte Transilvania, Filarmonica de Stat Transilvania, FISC, Jazz Day, Jazz in the park, Lollyboom, MOX, Opera Maghiară, Opera Română, STEPS, Temps D’Images, Teatrul Național Cluj-Napoca, TIFF, Transilvania Music Event, UNTOLD Festival, ZAIN, Zilele Clujului, Zilele Culturale Maghiare.

Expoziția este deschisă publicului larg în perioada 8-18 februarie, la Turnul Croitorilor, iar vernisajul va avea loc sâmbată, 6 februarie, la decernarea premiilor ClujLife, în prezența jucătorilor activi de pe piața clujeană: manageri de localuri, organizatori de evenimente, promoteri, marketeri, online managers, reprezentanţi HoReCa, presă şi bloggeri.

Oana Pop este absolventă UAD, cu o vastă experiență în spațiul vizual-artistic. Are un doctorat în fotografie și  numeroase expoziții personale și de grup în țară și străinătate (Franța, Germania, USA). A activat la simpozioane de artă și festivaluri atât ca artist vizual, cât și în calitate de fotograf. În ultimii 5 ani s-a axat mai mult pe formarea ei de bază, cea de fotograf, jonglând între fotografie artistică, film experimental, multi media.

ClujLife Behind the Scenes este un proiect Oana Pop cu sprijinul: ClujLife, Zooper Print, Turnul Croitorilor.Lasă un răspuns

Site creat de