Politic

PROIECT: S-a propus ca vinerea sa fie zi de lucru de 6 ore

muncitori

Doi parlamentari liberali propun, printr-un proiect de act normativ, reducerea orelor de lucru prestate saptamanal, de la 40 la 38 de ore, fara afectarea salarizarii si, de regula, ziua de vineri sa fie de sase ore.

Potrivit proiectului, pentru salariatii angajati cu norma intreaga durata timpului de munca este de 8 ore pe zi, de luni pana joi, iar vinerea este de 6 ore.

”38 de ore pe saptamana, fara afectarea salarizarii aflate in plata. (…) Repartizarea timpului de munca in cadrul saptamanii va fi de 8 ore pe zi de luni pana joi si de 6 ore vinerea, cu doua zile repaus. In functie de specificul unitatii sau al muncii prestate se poate opta si pentru o varianta de repartizare inegala a timpului de munca, cu respectarea duratei normale a timpului de munca de 38 de ore pe saptamana. Modul concret de stabilire a programului de lucru inegal in cadrul saptamanii de lucru de 38 de ore, precum si in cadrul saptamanii de lucru comprimate va fi negociat prin contractul colectiv de munca la nivelul angajatorului sau, in absenta acestuia, va fi prevazut in regulamentul intern„, se arata in proiectul de act normativ.

Proiectul se afla in consultare publica la Senat, prima Camera sesizata.Lasă un răspuns

Site creat de