Din Oras

Proiectele propuse de clujeni pentru oraş pot fi votate începând de astăzi

piata unirii cluj

Începând de luni, 2 octombrie, toți cei care locuiesc, muncesc sau studiază în Cluj-Napoca şi au împlinit vârsta de 18 ani, pot vota proiectele depuse în cadrul procesului de bugetare participativă și declarate eligibile de către Comisia tehnică de analiză din cadrul Primăriei, prin intermediul platformei www.bugetareparticipativa.ro.

Din cele 338 propuneri de proiecte care au fost analizate de către Comisia tehnică, au fost declarate eligibile 126.

Procedura de vot este următoarea :

  1. În perioada 2-22 octombrie 2017, clujenii pot vota câte un proiect din cele șase domenii în care au fost depuse propuneri de proiecte : Alei, trotuare şi zone pietonale; Mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei; Spații verzi și locuri de joacă; Amenajare spaţii publice (mobilier urban, iluminat public etc.); Infrastructură educațională și culturală; Oraşul digital. Astfel, în această etapă de vot, fiecare cetățean are 6 voturi.
  2. În urma acestei prime etape de vot, se vor selecta 30 proiecte. Primele trei proiecte clasate în funcție de numărul de voturi din fiecare domeniu vor intra automat în a doua etapă de vot, iar celelalte în funcție de numărul de voturi, indiferent de categoria din care fac parte.
  3. În perioada 23 octombrie-29 octombrie va avea loc validarea voturilor pe domenii.
  4. În perioada 30 octombrie-19 noiembrie va avea loc etapa finală de vot. În cadrul acestei etape, fiecare cetățean poate vota un singur proiect din cele 30 proiecte stabilite în prima etapă de vot. Primul proiect din fiecare domeniu clasat în funcție de numărul de voturi va fi selectat automat, iar restul proiectelor vor fi selectate în ordinea numărului de voturi, indiferent de domeniul din care fac parte. La sfârșitul acestei etape, vor fi selectate un număr de 15 proiecte.
  5. În data de 27 noiembrie vor fi afișate pe platforma www.bugetareparticipativa.ro cele mai votate 15 proiecte care vor fi implementate de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca începând cu anul 2018.

Menționăm faptul că votarea online presupune crearea unui cont pe platforma www.bugetareparticipativa.ro sau autentificarea pe platformă cu datele deja introduse. Pot vota doar persoanele care se află în aria teritorială a municipiului Cluj-Napoca.

Persoanele care nu au acces la internet sau nu sunt familiarizați cu mediul online vor putea vota cu sprijinul Primăriei. La Centrul de Cultură Urbană Casino va fi amenajat un birou unde, în fiecare zi lucrătoare din perioada de vot, între orele 13.00-17.00,  se va acorda sprijin persoanelor care doresc să voteze.

Pentru informații suplimentare cu privire la procesul de bugetare participativă :

 • website : bugetareparticipativa.ro;
 • email : bugetareparticipativa@primariaclujnapoca.ro;
 • telefon : 0371 376 646 (de luni până vineri între orele 13.00-17.00)
 • facebook: Bugetare participativa (http://fb.com/bugetareparticipativa).

Platforma www.bugetareparticipativa.ro este realizată de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu compania Evozon, prin clusterul iTech Transilvania, sub egida Consiliului Consultativ pentru Antreprenoriat și Inovare în IT.Lasă un răspuns

Site creat de