Timp liber, Important

Proiecţia specială „Regii manelelor” şi concert „Kana Jambe” la TIFF (VIDEO)

18920133 10156377772413747 8861099332061316045 n

Cinefili din întreaga lume au făcut cunoștință aseară, în cadrul TIFF, cu Dan ”The Badger”, cunoscut de iubitorii chefurilor drept Dan Bursuc, și s-au delectat cu manele cântate de Alex Kojo și Bogdan Artistu’.

Inventatorul și impresarul de maneliști a fost invitat la cel mai mare festival românesc dedicat filmului în calitate de protagonist al documentarului ”The New Gipsy Kings”, a cărui proiecție a avut loc ieri, la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.

Dan Bursuc, autor a peste 50 de succese cântate de Florin Salam, Vali Vijelie, Copilul de Aur etc., le-a vorbit invitaților despre lumea manelelor și secretele acesteia.

 În tradiția festivalului, care promovează experiențe artistice diverse, regizori, prestigioși actori, critici și iubitori de film au asistat și la un demo concertistic cu manele, protagoniști fiind soliștii de manele Alex Kojo și Bogdan Artistu’, solist care a reușit cu ”Kana jambe” un record incredibil – 33 de milioane de vizualizări pe YouTube.

”Iubirica mea”, ”Prieten pe interes”, ”Am cu cine să mă laud” au fost manelele care i-au făcut pe românii prezenți la eveniment să facă glume, iar pe străini să cunoască un nou stil muzical.

”The New Gipsy Kings”, realizat de Liviu Tipuriță pentru BBC (a fost difuzat în cunoscutul ciclu de emisiuni documentare ”This World”), descrie ascensiunea spectaculoasă a stilului muzical și istoria starurilor genului, în frunte cu Dan ”The Badger” și Adrian ”Miracle”, alias Dan Bursuc, și Adrian Minune, de asemenea întreaga lume din jurul lor.

În cadrul filmului, Dan Bursuc deschide pentru prima oară ușa campusului său, școală pentru viitori lăutari, la care dascăli sunt o soprană și profesori de la școli de muzică.

Alain Delon și starul hollywoodian Armand Assante sunt invitații de onoare ai principalului eveniment cinematografic româneasc, geniul cinematografiei franceze (81 de ani) urmând să primească premiul pentru întreaga sa carieră.
Piața Unirii din Cluj-Napoca a fost arhiplină vineri seară la deschiderea TIFF. 3200 de oameni au urmărit comedia „Regele Belgiei” pe cel mai mare ecran din istoria festivalului

Zilele Filmului Românesc la TIFF 2017

InfiniTIFF: Realitate virtuală, cinema interactiv și experiențe inovatoare într-un nou program la TIFFLasă un răspuns

Site creat de