Timp liber

Proiecţie în aer liber în Parcul Feroviarilor. Animaţia „Ţestoasa Rosie” ajunge în cel de-al doilea parc public ca mărime din Cluj-Napoca

la tortue rouge 3

Una dintre cele mai apreciate animații ale anului: “La Tortue Rouge / Țestoasa Roșie” va fi proiectată joia aceasta, 12 octombrie, de la ora 19, în Parcul Feroviarilor. 

Este ultima proiecție în aer liber de anul acesta a caravanei cinematografice Cinemobilul și doar una dintre soluțiile creative de a regenera al doilea parc public ca mărime din Cluj-Napoca toamna aceasta.


Nominalizată la Oscar 2017, “La Tortue Rouge / Țestoasa Roșie” urmăreşte firul momentelor marcante din viaţa unui om, spusă din perspectiva unui bărbat care naufragiază pe o insulă tropicală.

Percepută de celebrul site internațional de cinema Indiewire drept “o odă emoționantă adusă ciclului vieții”, animația ridică o serie de întrebări despre ambiție, acceptare și despre cât de importanţi sunt cei de lângă tine. Premiată anul trecut la Festivalul de la Cannes cu Premiul Special al Juriului – Un Certain Regard.

Filmul are durata de 1h20min. Doritorii sunt rugați să se îmbrace cu haine groase și să își aducă cu ei câte o pătură. Pentru schimbări legate de vreme, urmăriți pagina de facebook a evenimentului.

Realizat în co-producție cu renumitul studio Ghibli din Japonia al lui Hayao Miyazaki, “La Tortue Rouge / Țestoasa Roșie” este primul lungmetraj al animatorului olandez Michael Dudok De Wit, care deţine în palmares premiile Oscar şi BAFTA pentru Cel mai bun scurtmetraj de animaţie („Father and Daughter”, 2000).


Un bărbat naufragiază pe o mică insulă tropicală, populată de ţestoase, crabi şi păsări. Supraviețuirea și părăsirea insulei degrabă sunt primele lui gânduri naturale, însă o întâlnire cu o țestoasă roșie misterioasă îi va schimba radical perspectiva.Lasă un răspuns

Site creat de