Din Oras, Important

Proiectul de conectare a Clujului la Autostrada Transilvania a fost scos la licitație

centura floresti cluj

Veste bună pentru decongestionarea traficului pe ruta Baciu – Cluj-Napoca – Bulevardul Muncii – Apahida: Proiectul de conectare a Clujului la Autostrada Transilvania a fost scos la licitație.

Drumul expres pentru realizarea conexiunii dintre Autostrada A3 și drumul național DN1 (zona Tureni) a fost scos la licitație de către DRDP Cluj cu sprijinul Ministerului Transporturilor (CNAIR).

Proiectul se află în faza controlului ex-ante realizat de către ANAP și are o durată de execuție de 18 luni.
Valoarea devizului general aprobat conform H.G. 853/30.06.2022 este de 788.787.897 lei cu TVA.

Proiectul are asigurată finanțarea necesară pentru implementarea lucrărilor.

Acest proiect va contribui la decongestionarea traficului din Cluj – Napoca, zona Baciu – Cluj-Napoca – Bulevardul Muncii – Apahida.

Traficul greu care azi se descarcă de pe autostrada la Gilău – Nadasel și pleacă în direcția Maramureș sau Bistrița va ocoli municipiul Cluj-Napoca utilizând drumul expres nou propus în zona Tureni și centura ocolitoare Vâlcele – Apahida.

De asemenea, traficul Gilău – Cluj-Napoca va fi diminuat având în vedere posibilitatea utilizării unei alte conexiuni cu Autostrada Transilvania, cea propusă prin acest proiect.

„Felicitări echipei DRDP Cluj – Napoca pentru implicare și profesionalism și, nu în ultimul rând, Ministerului Transporturilor și CNAIR pentru finanțare și implicare în promovarea proiectului”, a transmis primarul Emil Boc.

Proiectul de conectare a Clujului la Autostrada Transilvania a fost scos la licitație


Lasă un răspuns

Site creat de