Studentie

Proiectul Interreg DTP „Smart Factory HUB” la primele rezultate

universitatea tehnica cluj napoca

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca anunță publicarea pe site-ul proiectului de tip Interreg Danube Transnational Programe (DTP) cu titlul „Improving RD and business policy conditions for transnational cooperation in the manufacturing industry – Smart Factory HUB” a rapoartelor regionale de analiză privind domeniul fabricației inteligente (smart manufacturing). Acestea sunt disponible pentru toate țările reprezentate în proiect, inclusiv pentru România, la adresa http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/smart-factory-hub/outputs.

Proiectul este condus de Parcul Tehnologic Pomurje din Solvenia și implică un număr de 13 parteneri și membri asociați provenind din 10 țări din cadrul Macroregiunii Dunării. Obiectivul principal al proiectului „Smart Factory HUB” este  îmbunătățirea cadrului de politici publice pentru dezvoltarea industriei prelucrătoare prin întărirea cooperării între actorii instituționali și cei din mediul de afaceri implicați în acest sector. Proiectul urmează să furnizeze o imagine completă a situației curente din acest domeniu din Regiunea Dunării și va propune opțiuni strategice și mecanisme de care faciliteze evoluția acestuia.

UTCN ca partener este responsabil pentru implementarea pachetului de lucru nr. 4, dedicat identificării și diseminării de bune practici, precum și creării de mijloace de întărire a cooperării transnaționale în privința fabricației inteligente. Bugetul atras este de 181986,60 euro și provine din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (ERDF) și din co-finanțarea națională. Durata de implementare a proiectului este de 30 de luni, între 1 ianuarie 2017 și  30 iunie 2019, raportarea rezultatelor având loc la fiecare 6 luni.

Informații actualizate precum și livrabilele proiectului sunt disponibile la adresa http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/smart-factory-hub/

Canalele de comunicare social media sunt:

https://www.facebook.com/smartfactoryhub/

https://www.linkedin.com/in/smart-factory-hub-66183a13b/

Pentru informații suplimentare

Conf.dr.ing. Călin Neamțu

Manager proiect adjunct Smart Factory HUB UTCN

calin.neamtu@muri.utcluj.ro

proiect european utcn 2017Lasă un răspuns

Site creat de