Timp liber

Proiectul „Orășelul copiilor” se desfăşoară duminică în Parcul Central

Orășelul copiilor

Asociația Studențească AMiCUS Cluj-Napoca în parteneriat cu Primăria municipiului Cluj-Napoca și Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, organizează proiectul „Orășelul copiilor”. Evenimentul are loc duminică, 12 iunie, între orele 12:00 – 19:00, în Parcul Central din Cluj-Napoca (aleea principală), având ca sponsor oficial Kaufland România.

În cadrul evenimentului se va organiza un oraș în miniatură, unde vor fi prezente principalele instituții ale statului: Primăria, Poliția, Pompierii, Banca, Jandarmeria, Poșta, Școala, Biserica, Crucea Roșie, Biblioteca, Teatrul, Supermarketul, Grădinița, Piața, Filarmonica, Circ, Atelier de Calcul, Parc de Aventură precum și un stand al Asociației Studențești AMiCUS, unde copiii vor putea afla despre alte proiecte de voluntariat organizate de asociație. Micuții vor avea posibilitatea să cunoască atribuțiile și rolul fiecărei instituții în parte, explicate pe înțelesul lor, într-un mod atractiv, prin demonstrații sau oferire de servicii. Ei vor porni de la „Primărie”, unde vor primi un „buletin” care va conține datele personale și care va fi completat pe măsură ce aceștia vor vizita standurile.

Scopul proiectului este de a educa și orienta copiii pentru a înțelege rolul lor într-o societate europeană, iar obiectivele propuse sunt acelea de a dezvolta conștiința socială a copiilor, de a informa cu privire la rolul fiecărei instituții în stat, precum și de a încuraja tinerii să se implice în acțiuni de voluntariat.

Despre Asociația Studențească AMiCUS Cluj-Napoca

AMiCUS este o asociație studențească autonomă, apolitică, neguvernamentală și non-profit, construită la nivel național, care își desfășoară activitatea în toate marile centre universitare din România încă din anul 1993. Scopurile de atunci ghidează şi astăzi activitatea AMiCUS: întărirea relaţiilor interumane fundamentate pe valorile moralei creştine şi pe promovarea unor principii de viaţă sănătoase pentru trup, minte şi suflet. Faptul că asociaţia şi-a atins scopurile stau astăzi mărturie proiectele desfăşurate timp de peste 20 ani: seminare pentru studenţi, proiecte de voluntariat în domeniul social, activităţi de promovare a sănătăţii şi a principiilor de viaţă sănătoase şi acţiuni culturale, bucurându-se de sprijinul şi buna colaborare cu intituţiile universitare şi autorităţile locale.Lasă un răspuns

Site creat de