Social & Cultura

Proiectul „România Remarcabilă” va fi lansat la Cluj

Proiectul „România Remarcabilă” va fi lansat la Cluj

Proiectul „România Remarcabilă” va fi lansat, la Cluj, joi, 13 iunie, de la ora 12:00, în Sala de Conferințe de la Cluj Arena.

La eveniment sunt aşteptaţi actori importanți ai patrimoniului.

Proiectul va dezvolta concepte de brand și label cultral și turistic, va oferi consultanță, expertiză și ajutor atât în atragerea de fonduri, cât și în strategii de acțiune, metode și instrumente. România Remarcabilă își propune să creeze cadrul care facilitează legături între localități și organizații din România cu cele cu profil similar din Franța”, explică organizatorii.

Proiectul România Remarcabilă este realizat de Centrul Cultural Clujean în parteneriat cu Sites et Cités Remarquables de France și cu sprijinul Consiliului Județean Cluj şi reprezintă o rețea de sate și comune, menită să contribuie la dezvoltarea locală prin stimularea culturii și valorificarea patrimoniului membrilor ei.

Aflat, momentan, în etapa pilot cu 12 sate și comune membre (6 din Cluj, 6 din zona Transilvaniei), își propune ca până în 2021 să atingă un număr de 40 de membri (care ar reprezenta 1% din România), pentru a fi ulterior integrat ca proiect național, preluat de Ministerul Turismului.

Pentru deschiderea oficială şi-au anunțat prezenţa reprezentantul Ministerului Culturii și Identității Naționale din România; István Vákár, Vicepreședinte CJ; Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca; Sophie Métadier, Primarul orașului Beaulieu-lès-Loches și Ștefan Teișanu, directorul Centrulului Cultural Clujean.Lasă un răspuns

Site creat de