Politic, Important

Propunere: pistă de biciclete care să lege Floreştiul de Cluj-Napoca în doar 24 de minute

proiect de lege bicicleta bani

Un deputat clujean vine cu o propunere, cel puţin, interesantă. Construcţia unei piste de biciclete din Floreşti până la Podul Garibaldi din Cluj-Napoca.

Adrian Dohotaru spune că pe respectivul traseu spaţiile verzi nu sunt valorificate, ci sunt îngrădite şi că vor ajunge să fie acoperite de gunoaie.

Dacă am avea administrații profesioniste la Florești și Cluj, am rezolva problema mobilității clujenilor, dar alternativ la traficul auto.

Poate doar între Otopeni și București e același dezastru în trafic ca între Florești și Cluj. Și atunci de ce să nu scoatem vreo 10 la sută din navetiști, poate chiar mai mulți pe termen lung, cu o pistă de biciclete între Florești și Cluj?

O astfel de pistă, dublată de un coridor pietonal, acces la spații verzi și apă ar schimba fața localității Florești, care nu are spații publice verzi. Ar scoate din Clujul înghesuit și mii de clujeni în fiecare weekend.

Acest spațiu verde – albastru, plin de garduri la zonele verzi poate deveni și cel mai mare spațiu public verde din Cluj, de peste 100 de hectare în care nu ne întâlnim deloc cu mașinile care ne poluează, stresează și accidentează, dar ne și blochează în trafic.

Doar in 24 de minute se poate face distanța de la baraj până la Podul Garibaldi. Dacă venim dinspre Gilău, unde avem deja acces pietonal și velo pe dig, am face cei 14 km în 48 de minute. Și dacă nu venim la serviciu, zona e perfectă pentru promenadă în weekend sau după-amiaza, cu Someșul, mlaștinile și zonele verzi, plus Pădurea Hoia-Baciu, extrem de bogate în biodiversitate.

Nici Boc, nici Șulea nu au deschis vreodată problema, nu au aplicat pentru fonduri europene, nu au acceptat propunerea mea de a face un Consiliu al Apei. Apoi, doar prin tranzitarea zonei putem rezolva și problema aruncării deșeurilor în apă„, este propunerea deputatului clujean Adrian Dohotaru.

Propunere: pistă de biciclete care să lege Floreştiul de Cluj-Napoca în doar 24 de minute


Lasă un răspuns

Site creat de