Studentie, Important

Protest al studenţilor la Cluj-Napoca față de limitarea gratuității transportului feroviar (FOTO)

Protest al studenţilor la Cluj-Napoca față de limitarea gratuității transportului feroviar

Astăzi, 12 februarie 2021, începând cu ora 10:00, Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai (OSUBB) împreună cu organizațiile studențești și Consiliul Studenților din Cluj-Napoca, au continuat demersurile prin care și-au manifestat nemulțumirea și poziția critică privind propunerea de limitare a dreptului studenților de a beneficia de transport feroviar gratuit și lipsa de transparență și comunicare față de studenți, beneficiarii direcți.

Un ​memoriuma avut loc în fața Prefecturii din Cluj-Napoca, la care au participat aproximativ 40 de studenți.

Mesajele transmise au fost: „Vă rugăm să ne scuzați că nu suntem deputați”, „Voi cu trenul înainte, noi cu dreptul înapoi”, „Planurile pentru educație sunt mari ați zis. Tot în PDF ați scris”, „Clasa a doua-i pentru voi, dar promit că mergem noi”. Manifestația s-a desfășurat în mod pașnic și cu respectarea restricțiilor privind COVID-19, până în momentul în care Prefectura a reacționat prin stabilirea unei întâlniri.

În plină pandemie la -10 grade și cu dorință de schimbare sau neschimbare, mai bine spus, am fost azi la manifestația din fața prefecturii din Cluj-Napoca. Ne dorim o consultare din partea decidenților la nivel național, pentru a putea stabili clar nevoile beneficiarilor. Cu toate că acești actori politici au venit în nenumărate rânduri cu diverse interpretări ale deciziei finale pentru limitarea dreptului la gratuitatea transportului feroviar, acest lucru doar a dus la amplificarea haosului în discuții și crearea mai multor semne de întrebare privind competența de care dau dovadă. Avem cel mai mic buget din ultimii 30 de ani alocat educației și acești politicieni intitulați ca fiind nou veniți și tineri, încă refuză consultarea cu tineretul” a declarat Florin-Ionel Unghianu, președintele OSUBB.

OSUBB își manifestă solidaritatea și salută toate manifestațiile din țară pentru dezacordul limitării dreptului la transport feroviar gratuit. Organizația consideră că accesul la educație ține de acest drept, iar persoanele din medii socio-economice defavorizate ar putea renunța la continuarea studiilor din imposibilitatea financiară de a se deplasa către centrul universitar. Prin luarea acestui drept, Guvernul limitează, de fapt, dreptul la educație acestora.

protest studenti cluj 2021

OSUBB este organizația studențească constituită la nivelul universității care de 24 de ani militează pentru apărarea drepturilor studenților, fiind vocea acestora. Organizația este membră a Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), luptând împreună pentru studenți, reprezentând viitorul.1 Comment

  1. 🤣🤣🤣Rad copios!V-o meritati din plin!Nu ati iesit voi sa urlati impotriva psd-ului si a lui Dragnea?Prostul ala v-a dat gratuitate, salarii mai mari profesorilor si medicilor.Nu v-a placut de ei.Acum luati cu paine, de la nenorocitii inumani din pnl si usr.
    Si haideti si cu taierile de salarii la profi ca abia astept!

Lasă un răspuns

Site creat de