Uncategorized

Protest Anonymous astazi la Cluj-Napoca

anonymous cluj

Aproape 1000 de clujeni au anuntat ca vor lua parte, astazi, la protestul „Anonymous Cluj #Romania2015„. Manifestarea va incepe la ora 18 in Piata Unirii din Cluj-Npaoca.

Gruparile Anonymous din intreaga lume vor iesi in strada intr-un mars pasnic care se adreseaza direct clasei politice corupte. „Noi suntem Anonymous! Nu uitam! Nu iertam! Cluj-Napoca, Romania!” se arata pe pagina evenimentului creat pe facebook.

Evenimentul are loc la nivel mondial. Facțiunea de la Cluj are prin urmare același scop ca și restul lumii, și anume să atragă atenția publicului asupra problemelor din lume în general și a lucrurilor care merg prost la noi în tara.

Nu este atât evenimentul meu, ci al tuturor celor care doresc egalitate, libertate și justiție oarbă pentru toată lumea.

Personal mă opun încălcării drepturilor fundamentale ale omului; sunt împotriva cenzurii și a încălcării dreptului la o viata privată prin ascultări «legale» ale telefoanelor, mailurilor, etc.

Oricum fiecare are dreptul la opinie, iar opinia mea ar trebui să valoreze la fel de mult ca opinia ta, a președintelui sau a ultimului cerșetor” a declarat pentru Cluju`.RO Velichi Ioan-Francisco, unul dintre organizatorii manifestarii.

Manifestarea Anonymous de la Cluj-Napoca a fost anuntata inca de acum cateva saptamani, inainte ca tragedie de la Colectiv sa aiba loc si inainte de protestele care au luat amploare in toata tara.

Tot astazi, in paralel cu manifestarea gruparii, are loc si protestul „Nepăsarea Ucide | Cluj-Napoca” unde si-au anuntat prezenta peste 5000 de clujeni. Cel mai probabil, atat gruparea Anonymous de la Cluj, cat si clujenii vor scanda impreuna in aceasta seara la Cluj-Napoca.

Anonymous (utilizat ca un substantiv colectiv) este o ideologie care a luat naștere în 2003 pe site-ul 4chan si reprezinta un concept in care mai multe comunitati de useri exista intr-o societate anarhica și care luptă pentru libertatea internetului împotriva ocultei și corporațiilor mondiale. Adesea este gresita asociata cu un grup de hackeri. Membrii acestei grupări ies în public și poartă masca Guy Fawkes popularizată de filmul și banda desenată V for Vendetta. Masca portretizează o față albă, cu un zâmbet subtil și obrajii roșii, o mustață mare, îndreptată în sus la ambele capete, și o barbă subțire verticală și ascuțită.

Miscarea Anonymous a adoptat ulterior simbolul, pentru protestele sale de mare amploare, împotriva autorității. La 23 mai 2009, un grup de persoane pretinzand ca sunt Anonymous purtând masca specifica acestora au amplasat un butoi de praf de pușcă fals în afara Parlamentului în timp ce protestau față de problema cheltuielilor parlamentarilor britanici. (wikipedia.com)Lasă un răspuns

Site creat de