Din Oras, Important

Protest în Cluj-Napoca | Mii de clujeni au ieşit în stradă: ”În democrație, hoții stau la pușcărie” | VIDEO

protest cluj 29 ianuarie 2017

ACTUALIZARE: Sunt 50.000 de manifestanți doar în București. Numărul manifestanților a crescut în Timișoara la 11.000, la Sibiu – 10.000, la Cluj – 10.000.


Câteva mii de persoane au ieşit, în stradă, şi în această seară în Cluj-Napoca. Clujenii protestează împotriva legii graţierii şi amnistiei, intens dezbătută în ultima perioada de social-democraţii ajunşi în fruntea Guvernului României. Potrivit unor cifre neoficiale, aproximativ 6000 de oameni au ieşit în stradă la Cluj.

”Nu amnistie, hoții la pușcărie”, ”În democrație, hoții stau la pușcărie”, ”Cu așa un avocat, poporul riscă o condamnare”, ”Legi pentru cetățeni, nu pentru politicieni”, ”PSD — nu uita, țara asta nu-i a ta”, ”Jos Ciorbea”, ”Dragnea, nu uita, va veni și vremea ta’‘ sunt câteva din scandările care se aud în centrul Clujului.

Manifestarea de la Cluj se desfăşoară pe traseul: Piața Unirii (platoul pietonal) – Bd. Eroilor (pietonal) – str. Baba Novac, cu restricționarea secvențială a circulației rutiere – Bd. 21 decembrie 1989, cu restricționarea secvențială și parțială a primei benzi de circulație rutieră, sensul de mers spre cartierul Mănăștur – Piața Unirii, latura de est, cu restricționarea secvențială și parțială a primei benzi de circulație rutieră.

 


Cel puțin 5.000 de oameni s-au strâns la această oră în Piața Universității din Bucuresti. În Cluj sunt circa 6.000 de protestatari, în Timișoara sunt peste 2.000. Peste 1.000 sunt în Iași și Sibiu. De asemenea, sute de oameni protestează în Craiova, Arad, Pitești sau Galați.Lasă un răspuns

Site creat de