Din Oras, Important

Protest duminică la Cluj-Napoca: „Jos mâinile de pe justiţie!”

protest cluj

Se anunţă protest duminică seara (ora 19) la Cluj-Napoca faţă de proiectul de modificare a legilor justiţiei, prezentat de Tudorel Toader.

„Jos mâinile de pe justiţie!” – sub acest slogan va fi organizat protestul de duminică din Piaţa Unirii.

Guvernarea PSD a poruncit, Tudorel Toader s-a executat! După marțea neagră, propunerile de masacrare ale legilor Justiției prezentate astăzi de ministrul Justiției sunt punctul culminant al luptei împotriva DNA și justiției independente. Un om care spune răspicat  <<REZIST!>> face mai mult pentru viitorul țării decât un guvern și o majoritate parlamentară cu apucături mafiote. Iar împreună putem să decidem noi viitorul. Vino în Piața Victoriei în această seară. Vom fi 2, vom fi 10, vom fi 100 sau poate câteva mii. Oricare dintre variante e mai bună decât să tăcem. Lupta anticorupție riscă să devină istorie fără implicarea noastră” este mesajul publicat pe pagina de Facebook a evenimentului.

Modificările semnificative la cele trei legi ale justiţiei anunţate miercuri de ministrul Tudorel Toader vizează majorarea vechimii pentru promovarea magistraţilor, dar şi procedura de numire a şefilor instanţelor şi Parchetelor.

Astfel, procurorul general, adjunctul acestuia şi şefii DNA şi DIICOT vor fi numiţi de Secţia pentru procurori a CSM, la propunerea ministrului Justiţiei, şi nu a preşedintelui, cum este acum, iar mandatul acestora vă fi de 4 ani, şi nu de 3 ani, ca în prezent. Şeful instanţei supreme va fi numit în continuare la propunerea preşedintelui. De asemenea, magistraţii pensionari nu mai pot fi reîncadraţi.2 Comments

  1. Ce rost mai are CSM ul, daca ministrul a infiintat Inspectia judiciara, care sa-i controleze pe procurorii care nu stau cuminti! CSM ul ar trebui sa se ocupe de integritatea procurorilor!

  2. Data viitoare, dupa ce va treziti din chefurile cu shaorme si chebaburi si bere ieftina pe care le faceti pe Piezisa, sa nu mai butonati anunturi false pe internet, pentru ca mi-ati stricat wekendul tot invirtindu-ma prin Piata Unirii, dupa mitigul vostru de rahat, ca sa-l gasesc!

Lasă un răspuns

Site creat de