Din Oras, Important

Protest în Cluj-Napoca. Poliţiştii clujeni îşi strigă nemulţumirile (FOTO/VIDEO)

Polițiștii clujeni și din județele învecinate protestează, în această dimineaţă, pentru a atrage atenția asupra nivelului de salarizare, rămas la nivelul din 2009. Protestul a început la ora 9 şi va continua până la ora 16 vis-a-vis de Prefectură, în fața Cec.

Traficul se va desfășura normal fiind supravegheat tot de colegii lor care, dacă se află în timpul programului, nu participă la protest, dar îl susțin.

Sindicatul Național al Agenților de Poliție și-a propus, încă de la începutul anului 2017, câteva priorități în activitatea sa principală, respectiv lupta pentru drepturile polițiștilor, obiective din care amintim: îmbunătățirea modului de salarizare a polițiștilor prin aplicarea prevederilor H.G. nr.1/2017; eliminarea diferențelor mari de salarizare dintre agenți și ofițeri, problemă ce poate fi corectată în urma adoptării legii salarizării unitare; semnarea Acordului Colectiv; modificarea prevederilor O.M.A.I. nr. 577/2008;

S.N.A.P. își propune, prin protestul din 16 martie, să atragă atenția, atât angajatorului – MĂI, cât și Ministerului Finanțelor Publice, sperând ca aceștia să înțeleagă faptul că polițiștii nu sunt plătiți corespunzător și că o parte dintre prevederile legale privind salarizarea lor sunt încălcate.

photo credit: Claudiu Morar


Lasă un răspuns

Site creat de