Din Oras

Protest la Cluj-Napoca! Legea "Defăimării sociale" scoate oamenii în stradă

protest la cluj-napoca

ACTUALIZARE ORA 22:30 – Mai putin de 10 oameni s-au strans, in aceasta seara, in Piata Unirii pentru a protesta fata de legea „Defaimarii sociale” initiata de deputatul PSD Liviu Dragnea.

protest la Cluj-Napoca
sursa foto: Valentin Lungu

 

 

 

 

 

ACTUALIZARE: Legea defăimării a fost amânată! Proiectul iniţiat de Liviu Dragnea va fi discutat săptămâna viitoare.


 

Se anunţă protest la Cluj-Napoca! Legea „Defăimării sociale”, iniţiată de deputatul PSD Liviu Dragnea, a stârnit numeroase reacţii negative, iar în pricipalele oraşe din ţară s-au creat evenimente care îi îndeamnă pe oameni să iasă la protest.

Un astfel de eveniment a fost creat pe Facebook şi la Cluj-Napoca. Astfel, clujenii sunt aşteptaţi de la ora 20 în Piaţa Unirii pentru a protesta împotriva legii „Defăimării sociale”.

Liviu Dragnea nu mai vrea să scriem pe Facebook că pesediștii sunt niște hoți, așa că ne pregătește amenzi de 100.000 lei. Iar, împreună cu UNPR, ne mai pregătește ceva frumos. E de ieșit în stradă din nou, dacă ele trec” se arată pe pagina de Facebook a protestului.

În varianta adoptată de Senat proiectul prevedea că defăimarea socială s-ar putea sancţiona cu amendă de la 1.000 la 30.000 lei, dacă vizează o persoană fizică, respectiv cu amendă de la 2.000 la 60.000 de lei, dacă vizează un grup social.

ACTUALIZARE: Dupa valul de critici aparute la acest proiect, Liviu Dragnea a declarat ca va elimina din criteriile de apartenenta politica si de avere.

Astfel, potrivit noului text, grupul social se va defini astfel: „categorie de persoane care se disting din punct de vedere social prin una sau mai multe trasaturi de gen, varsta, rasa, religie, origine etnica, limba materna, traditii culturale, orientare sexuala, origine sociala, avere*, dizabilitati, boala cronica necontagioase sau infectie HIV/SIDA.”

*Desi la motivarea amendamentului Dragnea afirma ca referinta la „avere” a fost scoasa, in textul amendamentului acesta a ramas. Doar referinta la „apartenenta politica” a fost eliminata.

Potrivit textului legii, defaimarea sociala este: „fapta sau afirmatia prin care o persoana este pusa in situatie de inferioritate pe temeiul apartanentei sale la un anumit grup social”.Lasă un răspuns

Site creat de