Din Oras

Protest la Cluj-Napoca. Mesaje pro DNA şi anti PSD (VIDEO)

protest cluj 20 ianuarie 2018

Peste 200 de persoane au protestat, duminică seara, la Cluj-Napoca, faţă de lipsa steagului UE din poza oficială a Guvernului Dăncilă.

Aceştia au afişat două steaguri ale Uniunii, aduse de la Bruxelles, pe care le vor preda, în 6 martie, la Palatul Victoria, transmite Mediafax.

Protestatarii s-au adunat, duminică seară, pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca şi au scandat mesaje anti-PSD, anti-guvernamentale şi pro-DNA.

Sorin Bobiş, iniţiatorul Marşului Speranţei, în cadrul căruia mai mulţi clujeni au mers pe jos până la Bucureşti, a declarat că a iniţiat şi operaţiunea „Aducem steagul înapoi”, pentru a transmite un mesaj Guvernului ca România să menţină calea europeană.

Am adus de la Bruxelles două steaguri ale UE, primite de la Parlamentul European, care au trecut prin mai multe oraşe europene şi va ajunge în 6 martie la Bucureşti, la Guvern. Am sesizat că din poza oficială de la învestirea Guvernului Dăncilă lipsea steagul UE, ceea ce înseamnă că guvernanţii noştri au uitat de Europa şi acolo trebuie să rămânem. Ne-am propus să aducem noi steagul şi să îl punem la locul lui”, a spus Bobiş.

De asemenea, la Cluj a fost adus din Munchen şi un steag al UE de mari dimensiuni, de 10 pe 8 metri, care a fost desfăşurat pe Bulevardul Eroilor, potrivit sursei citate.

Oamenii au cântat imnul naţional şi cel al Uniunii Europene.

foto: arhiva


Lasă un răspuns

Site creat de