Din Zona

Protest la fabricile Fujikura! Angajaţii au oprit producţia şi au ieşit afară (VIDEO)

IMG 9116

Protest spontan la Fujikura. Cateva sute de angajati de la cele trei fabrici de cablaje auto pe care japonezii le au in Parcul Industrial din Dej au oprit productia in aceasta dimineata.

Muncitorii au iesit in curtea fabricii pentru a-si striga nemulturile referitoare la salarii. Oamenii spun ca ieri au fost anuntati ca cei care in timpul anului au avut peste 5 zile de concediu medical, vor primi dor 30% din cel de-al 13-lea salariu , iar cei care au depasit acest numar de zile, nu il vor mai primi deloc, desi aceast bonus de sarbatori este prevazut in contractual de munca. Am solicitat un punct de vedere al conducerii fabricii de la Dej, insa deocamdata directorul de resurse umane nu ne-a putut furniza exact informatii referitoare la revendicarile angajatilor. Acesta a promis ca va veni cu lamuriri pe parcursul zilei de astazi. 

Ultimul protest al angajatilor Fujikura din Dej a avut loc in aprilie 2014, cand sute de muncitori si-au strigat nemultumirile afara, cerand salarii mai mari. In acest moment, in fabricile Fujikura lucreaza aproximativ 4000 de persoane.Lasă un răspuns

Site creat de