Social & Cultura, Important

Protest în miez de noapte şi la Cluj, după ce Guvernul a adoptat proiectul de lege privind graţierea şi ordonanţa privind modificarea Codurilor (VIDEO)

protest cluj 31 ianuarie 2017 gratiere

ACTUALIZARE 9: Protestele abia acum încep! Clujenii sunt aşteptaţi deseară în stradă la cel mai mare protest de după Revoluţie – click


ACTUALIZARE 8: Clujenii sunt aşteptaţi să protesteze în această seară, de la ora 19, în Piaţa Unirii.


ACTUALIZARE 7: Ordonanța s-a publicat in Monitorul Oficial (01:17). Din acest moment, ea este în vigoare şi îşi face efectul.

Guvernul PSD nu a ţinut cont nici de protestele din această noapte.


ACTUALIZARE 6: Mii de clujeni au luat oraşul la pas scandând împotriva deciziei Guvernului PSD de a modifica Codul penal prin OUG. Din Gheorgheni se merge spre centru.


ACTUALIZARE 5: Potrivit unor cifre neoficiale, în acest moment aproximativ 10.000 de clujeni protestează la Cluj. Manifestanţii se îndreaptă spre Iulius Mall.


ACTUALIZARE 4: Protestatarii se află în cartierul Mărăşti. Clujenii coboară din blocuri şi se alătura marşului. În acest moment, peste 5000 de manifestanţi au ieşit în Cluj-Napoca. Aceştia se vor întoarce în Piaţa Unirii.


ACTUALIZARE 3: La Bucureşti sunt peste 10.000 de demonstranţi, la Cluj-Napoca sunt 3.000, 2.000 la Sibiu, peste 1.500 la Timişoara. Alte oraşe în care au loc proteste: Oradea, Arad, Constanţa, Braşov, Craiova.


ACTUALIZARE 2: Manifestanţii au pornit spre Eroilor, apoi pe Calea Dorobanţilor şi în cartierul Mărăşti. Sunt peste 3000 de clujeni la această oră (00:28) în stradă.

ACTUALIZARE: În acest moment în Cluj-Napoca protestează peste 3000 de persoane. Manifestanţii au pornit într-un marş pe străzile din oraş. Deocamdată nu se ştie în ce direcţie se vor îndrepta.

Se scandează: „Hoţii”, „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta”, „Nu vrem să fim o naţie de sclavi”, „Ruşine să vă fie” , „PSD, ciuma roşie”,  „Jos Guvernul mafiot!”, „Jos Guvernul bolşevic!”, „Aţi votat liber la furat!”.


Clujenii au ieşit, din nou, în stradă! În cursul acestei seri, Guvernul a adoptat proiectul de lege privind graţierea şi ordonanţa privind modificarea Codurilor. Bucureştenii s-au mobilizat imediat după aflarea veştii şi au plecat spre Guvern unde protestează la această oră.

La Cluj-Napoca, s-au adunat deja, în miez de noapte, peste 3000 de clujeni care scandează împotriva deciziei luate de Guvernul Grindeanu. Lumea continua să vină în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca.Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat că Guvernul a adoptat în şedinţa de marţi seara un proiect de lege privind graţierea şi unul privind modificarea legii 254/2013 privind executarea pedepselor, dar şi o ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codurilor penale.

El a precizat că primele două proiecte de lege vor merge la Parlament în procedură de urgenţă.

Întrebat de ce Guvernul a adoptat aceste acte normative marţi seara după ora 21, Iordache a replicat: ”Pentru că la această oră a fost şedinţa de Guvern”. Cât priveşte transparenţa acestui demers, el a susţinut că ordinea de zi a fost suplimentată pentru că Executivul are acest drept.

Ministrul Justiţiei a precizat că OUG privind modificarea Codurilor Penale a păstrat pragul de 200.000 de lei privind abuzul în serviciu, iar favorizarea infractorului a fost dezincriminată inclusiv pentru adoptarea de acte normative.

 Lasă un răspuns

Site creat de