Din Zona

Protest spontan în această seară în Cluj-Napoca! Guvernul vrea să treacă mâine OUG privind modificarea Codului penal

protest cluj gratiere aministie cod penal

Un protest spontan a fost anunţat, în această seară, în Cluj-Napoca. Deşi protestul a fost anunţat pentru duminică de la ora 17, informaţiile potrivit cărora Guvernul vrea să treacă mâine ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codului penal au dus la anunţarea unui protest spontan de la ora 18:30 în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca.

Alertă! Acesta este un protest spontan. Ne vedem la 18 30 în Piaţa Unirii. Aparent Guvernul nu a înţeles nimic în urma protestului de duminică şi va încerca să promoveze mâine Ordonanţa de Urgenţă care aduce modificări ale codului penal dedicate tuturor politicienilor condamnaţi penal sau cercetaţi. Azi şi mâine decidem în ce fel de ţară vrem să trăim. Una guvernată de respectul faţă de legi şi statul de drept, sau alta în care cele două nu mai înseamnă nimic. Mâine scapa toţi!” se arată în evenimentul creat pe Facebook.


Modificările la Codul Penal şi la Codul de Procedura Penală, care vizează dezincriminarea mascată a abuzului şi neglijenţei în serviciu, a conflictului de interese şi desfiinţarea de facto a instituţiei denunţătorului se vor face prin ordonanţa de urgenţă şi va fi cel mai probabil adoptată în şedinţa de Guvern de miercuri, au declarat pentru HotNews.ro surse politice. Potrivit acestora, a fost eliminată condiţia plângerii prealabile a instituţiei pentru că faptă de abuz în serviciu să constituie infracţiune şi a mai scăzut pragul prejudiciului, stabilit iniţial la 200 de mii de lei. Nu este clar dacă a scăzut sub 100.000 de lei, suma la care se ridică prejudiciul în dosarul lui Dragnea. Pe de altă parte, măsură graţierii va fi propusă într-un proiect de lege trimis spre dezbatere Parlamentului.Lasă un răspuns

Site creat de